test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dilluns 14/08/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-L’Ajuntament de Blanes ha creat la figura de l’agent ciutadà per compensar la manca de socorristes a les platges. Es tracta d’un equip de 12 persones que vigilen les platges i davant d’una emergència avisen al socorrista, la policia local o protecció civil. Enguany Blanes compta amb la meitat de socorristes que l’any passat donat que els requisits de la Generalitat per contractar professionals han canviat. Ara el Govern exigeix el grau mitjà de Salvament i Socorrisme amb les pràctiques fetes, un extrem que dificulta trobar professionals per una feina estacional. Des del consistori blanenc també volen crear una acadèmia de formació de socorristes que els ajudi a obtenir el títol i així poder contractar professionals.

-Les pernoctacions a Lloret de Mar han augmentat el un 41,4% el primer semestre respecte el mateix període de l’any anterior. De gener a juny el municipi ha rebut més de 545.000 viatgers i ha tingut gairebé 2 milions de pernoctacions. Aquestes xifres mostren la recuperació del turisme esportiu i del turisme internacional, amb el mercat anglès al capdavant. També ha experimentat un increment el mercat irlandès entre els mesos de maig i juny. En conjunt, el regidor de turisme, Frederic Guich, destaca que les dades s’acosten a les d’abans de la pandèmia.

-A Arbúcies, la policia local ha identificat i denunciat dues persones que van obrir una desena de làpides i tres urnes amb cendres del cementiri municipal. Els fets haurien tingut lloc la nit del 9 al 10 d’agost. El passat dijous, uns veïns del poble van notificar que s’havien produït desperfectes en el cementiri. En arribar-hi la Policia Local, regidors de l’Ajuntament i la brigada van veure que hi havia làpides dels cineraris tretes i tres urnes amb restes al terra. Els treballadors de la brigada van recollir les cendres i van tornar a col·locar les làpides i les flors per deixar-ho tot en les mateixes condicions. L’alcalde Pere Garriga ha dit que espera que als delinqüents els caigui “la màxima sanció possible” per haver profanat aquestes tombes.

-I els Mossos han detingut dues persones com a responsables d’una plantació de marihuana a Sant Cebrià de Vallalta. Va ser el passat 9 d’agost quan els agents van localitzar en una entrada i registre un total de 760 plantes. Segons expliquen des de Mossos, l’explotació del cas es va accelerar per la ubicació de la casa que albergava la plantació a una zona amb risc d’incendi. I és que els responsables de la plantació havien manipulat la instal·lacio elèctrica, que es trobava en molt mal estat.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit