Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 14/06/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El Gran Hotel Monterrey de Lloret de Mar obrirà les portes l’any 2024 dins d la cadena Meliá Hotels International. Així, i com ha avançat el mitjà especialitzat en turisme Hosteltur, el que es reanomernarà Meliá Lloret de Mar serà el primer establiment de la marca hotelera internacional a la Costa Brava.
L’obertura està prevista pel segon quatrimestre del 2024, just abans de donar l’inici de la temporada.

– L’ADN trobat al jersei d’Helena Jubany, morta l’any 2001 a Sabadell, no coincideix amb el del segon investigat pel crim, Santi Laiglesia. Així ho ha determinat el laboratori científic de la Policia Nacional, que va rebre l’encàrrec de comparar les dues mostres per part del jutjat de Sabadell que investiga el cas. Al novembre es va saber que les mostres d’ADN de l’aleshores investigat, Xavi Jiménez, no concordaven amb les trobades a la roba que duia la noia quan va morir. Al març també es va determinar que l’ADN de Laiglesia, propietari de l’immoble on van passar els fets, tampoc concordava amb les restes trobades en el mateix cos de Jubany.

– El comitè d’empresa de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) de Girona qualifica d'”èxit” la convocatòria de vaga que va començar el 22 de maig la plantilla de treballadors i treballadores de l’Hospital de Santa Caterina i de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions. En aquest sentit, els representants sindicals xifren en un 38% les cirurgies no urgents; en nombres absoluts són 228 operacions que han estat anul·lades com a conseqüència de les aturades, a més de “desenes de consultes externes” també ajornades per les protestes. L’IAS, però, xifra en un 5,31% l’afectació en l’activitat quirúrgica i “pràcticament nul·la” a consultes externes.

– Al Maresme, Calella es vesteix de festa per celebrar la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita des d’aquest dijous 15 de juny fins al diumenge 18. En total, per aquests dies de festa, s’han programat una vintena d’activitats per a tota la família. Des dels tradicionals sopars al carrer, passant per la Cercavila dels Geganters i Grallers o la trobada de bestiari, fins als espectacles i concerts, entre d’altres.

– El projecte ‘Artistes a l’Aula’ ha tancat la seva 4a edició. Durant el curs 2022-2023, un total de 147 alumnes dels instituts d’Amer, Sant Hilari Sacalm i Arbúcies i l’escola de Fogars de la Selva han participat en aquest projecte que combina arts i educació.
Aquest projecte educatiu, impulsat per SelvaCultura, es dirigeix a joves i infants i té com a objectiu vincular arts i educació en horari lectiu. Des del Consell Comarcal de la Selva destaquen que ‘Artistes a l’Aula’ torna a posar de manifest la importància de l’experimentació artística a les aules. Així, el projecte prioritza el treball continuat amb un grup reduït d’alumnes per aprofundir en la feina feta i millorar els resultats.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit