Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 14/03/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La Selva i el Maresme es troben entre les comarques amb el Pla Alfa de prevenció d’incendis activat en nivell 1 sobre 3. Això vol dir perill moderat o alt d’incendi. A comarques colindants com el Barcelonès i Osona el pla Alfa es troba en nivell 2, que comporta prohibicions o restriccions de determinades activitats que poden provocar incendis, com ara les que impliquen encendre foc. Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions.
L’activació del nivell 2 del Pla Alfa ve motivada per la previsió de temperatures altes, humitats relatives baixes i l’entrada de vent de Ponent, juntament amb la sequera acumulada.

– L’aeroport de Girona ha registrat 13.474 passatgers en el mes de febrer, que suposa un 60,8% menys dels que hi havia el mateix mes del 2019. També baixa en relació amb l’any passat, ja que la terminal gironina ha tingut un 17,8% menys d’usuaris que ara fa un any. Malgrat tot, en els dos primers mesos de l’any ja es freguen els 30.000 passatgers a l’aeroport gironí, un 3,1% més que les xifres de l’any passat. Pel que fa al nivell d’operacions, durant el febrer s’han fet 966 enlairaments i aterratges a la pista gironina, fet que suposa un increment del 45,7% de la xifra que hi havia el mateix mes del 2019, abans que esclatés la pandèmia.

Lloret de Mar enceta el cicle de debats de la Capital de la Cultura Catalana. Se n’han programat al llarg de l’any i de moment s’han fet públics els dos primers.
El primer tindrà lloc aquest proper divendres 17 de març a les 20h i se centrarà en la gestió de la cultura popular i tradicional als municipis. El segon debat programat tindrà lloc el dijous 13 d’abril i el tema serà els primers estiuejants que va tenir Lloret a principis del segle passat. Els convidats del primer debat són l’actor lloretenc Joan Pau Romaní i el Director Artístic de Fira Mediterrània de Manresa, Jordi Fosas. Els dos intercanviaran opinions entorn a la gestió de la cultura popular i tradicional als municipis.
Els debats de la Capital de la Cultura Catalana són la part més acadèmia de la programació i tindran format de xerrada, segons ha explicat el regidor de cultura i festes, Cristian Fernández.

– El ple de Malgrat de Mar de la setmana passada va aprovar una modificació pressupostària de 126.900 euros. D’aquests, 55.400 euros es destinaran a la celebració de la Vila del Llibre, 30.000 a un projecte d’absentisme escolar i 11.500 al finançament de tres projectes del Fons Català de Cooperació. La proposta de modificació de pressupost es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups municipals tret d’ERC que es va abstenir.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit