Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 13/10/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La Cooperativa Agrícola de la Conca de la Tordera, que agrupa pagesos de Palafolls, Santa Susanna i Blanes inaugura aquest dijous una botiga pròpia al centre de Palafolls per donar sortida als productes que els pagesos conreen al centenar d’hectàrees de la zona. Actualment, la major part de la producció la distribuixen les grans superfícies.
La Cooperativa està formada per una cinquantena de socis i dona feina a unes 90 persones. L’any 2021 es van produir a la Conca de la Tordera 9 milions d’unitats de productes agrícoles i la facturació va arribar als 12 milions d’euros.

– La farmacèutica selvatana Hipra té previst obtenir l’autorització de l’Agència Europea del Medicament per a la seva vacuna contra la covid-19 aquest mes de novembre. Segons han informat directius de la companyia això permetria iniciar la comercialització del vaccí pràcticament de forma immediata, tan sols una setmana després d’obtenir el vistiplau d’Europa.
De fet, la farmacèutica confia formar part de la campanya de vacunació de finals d’aquest 2022, fent que la vacuna actuï com a dosi de reforç.
Lloret de Mar, Malgrat de Mar i Sant Hilari Sacalm tornen a rebre les quatre Flors d’Honor del moviment Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya. Les quatre Flors d’Honor són la màxima distinció d’aquest certamen que premia la gestió dels espais verds urbans, ja que mai cap municipi n’ha aconseguit cinc.
En l’acte celebrat la setmana passada al Camp de Mart de Tarragona es van convocar 155 municipis d’Andorra i Catalunya i entre els guardonats n’hi ha 22 del Maresme i 5 de la Selva.

– L’aeroport Girona-Costa Brava ha tancat el setembre amb 193.035 passatgers. És una xifra que gairebé triplica la de l’any passat, quan s’estava en plenes restriccions per la covid, però que encara se situa un 25% per sota del setembre del 2019, el darrer any prepandèmia. Al setembre, des de la terminal de Vilobí d’Onyar s’han operat 2.189 aterratges i enlairaments: la majoria, de vols internacionals. L’estadística d’Aena també recull com en l’acumulat d’aquest 2022 l’aeroport ja ha superat el milió de passatgers. També han anat a l’alça les operacions. Entre gener i setembre d’aquest 2022 s’han fet un 67,5% més d’aterratges i enlairaments.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit