Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 13/07/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

Blanes i Lloret tindran 110 habitatges que es destinaran a lloguer social i assequible. La seva construcció es finançarà a través d’un acord signat entre l’Estat, la Generalitat i nou municipis catalans, entre les quals hi ha Blanes i Lloret, i que contempla l’aportació de 21,4 milions per part de l’Estat dels 110,6 pressupostats per a tot el projecte, a càrrec dels fons Next Generation. A Blanes es faran 80 habitatges i a Lloret, 30.

– L’aeroport de Girona ha registrat 224.486 passatgers durant el mes de juny, xifra que suposa pràcticament el mateix volum de persones que hi han passat entre el gener i el maig d’aquest any. Això fa que durant el primer semestre la terminal gironina fregui el mig milió de passatgers, un 2,8% menys que l’any passat. De tota manera, el nombre de passatgers d’aquest juny encara és inferior a les dades registrades abans de la pandèmia ja que al mateix mes del 2019 hi va haver un 18,1% més de passatgers que aquest any.

– La Universitat de Barcelona concedirà el doctorat honoris causa a la xef de Sant Pol Carme Ruscalleda. Es tracta de la màxima distinció que la UB concedeix a una persona en reconeixement dels seus mèrits i la seva trajectòria en l’àmbit acadèmic, científic o cultural, dels seus valors i de la seva especial vinculació amb la UB. Ruscalleda ha estat reconeguda per ser “una de les xefs més innovadores de la gastronomia mundial”. segons la UB.

– El Consell Comarcal del Maresme es constituirà demà divendres. ERC i Junts tornaran a reeditar el pacte de govern després dels resultats de les eleccions municipals del 28M en què els dos partits van sumar els 17 consellers necessaris per aconseguir la majoria absoluta. A l’oposició quedaran el PSC, també amb 9 consellers comarcals, Partit Popular i En Comú Podem, amb dos cadascun i la CUP, VOX i ARA Pacte Local, amb un conseller comarcal cadascun.
I la Selva, el Consell Comarcal es constituirà el proper dilluns. ERC i Junts també han arribat a un acord per governar l’ens selvatà deixant fora Independents de la Selva i PSC. Els dos partits tindran majoria absoluta ja que després del 28M Junts va obtenir 11 consellers i ERC 9 dels 33 dels que té el plenari. A l’oposició selvatana quedaran PSC, Independents, Comuns, Ara Pacte Local, la CUP i VOX.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit