Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 13/06/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’aeroport Girona-Costa Brava ha rebut 122.918 passatgers al maig, una xifra que queda gairebé un 25% per sota en comparació amb els d’ara fa un any. Tot i que s’han incrementat els turistes britànics, la terminal de Vilobí d’Onyar ha perdut viatgers d’altres destinacions, sobretot irlandesos, italians o belgues. Aquí hi té a veure, entre d’altres, la retallada de rutes cap a Itàlia que ha fet l’aerolínia de baix cost Ryanair. En paral·lel amb els turistes, també cau el nombre d’operacions. Durant el maig, l’aeroport ha operat 1.559 aterratges i enlairaments, una xifra que suposa un 33,6% menys si es compara amb el mateix mes de l’any passat.

– La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha incorporat una nova promoció de residents. En total són 6 professionals que formaran part de l’equip: 3 de Medicina Familiar i Comunitària, un metge resident en Medicina Interna, un metge resident en Geriatria i una infermera resident en geriatria.
A nivell de centres, un dels residents de Medicina Familiar i Comunitària es formarà a l’ABS Malgrat-Palafolls. Els altres dos professionals provenen de l’ABS Blanes, gestionat per l’Institut Català de la Salut, amb qui la Corporació hi col·labora com a centre associat docent.

– El Consell Comarcal del Maresme ha tancat la desena edició del Programa Treball i Formació. En total, enguany, hi han participat 19 ajuntaments maresmencs amb 35 projectes i 41 persones.
El Programa Treball i Formació és una política activa d’ocupació que combina la contractació laboral per 12 mesos amb l’acompanyament als participants per garantir la seva inserció laboral. Aquest programa està finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball i Economia Social.
En aquesta edició, el 27% de les persones que han participat al programa han aconseguit la reinserció laboral. En números absoluts, de les 41 persones participants, 11 d’elles han aconseguit un contracte laboral.

-13 municipis del Maresme faran una caminada popular amb motiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, que sec celebra el 15 de juny. L’objectiu és donar visibilitat al dret de les persones grans a decidir com volen viure la seva vida i a ser tractades amb el mateix respecte i dignitat que la resta.
Sota el lema ‘El Maresme suma passes contra el maltractament’ els municipis que caminaran en contra del maltractament de les persones grans seran Palafolls, Pineda de Mar, Canet de Mar i Mataró. També Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Dosrius, Montgat, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Tiana.

– El Consell Comarcal del Maremse ha obert el termini de presentació d’obres del 3r Concurs Literari de relats curts per la diversitat sexual i de gènere. Les obres es poden presentar fins la mitjanit del 19 de juny a través d’una instància genèrica o d’un formulari especific.
Les bases del concurs estableixen que hi poden participar totes les persones majors de 18 anys que resideixin al Maresme. El tema central dels relats ha de ser la diversitat sexual i de gènere i, a més, han fer alguna referència al Maresme. També han d’estar redactats amb llenguatge inclusiu, tant en català com en castellà. A més, han de ser inèdits i no poden excedir d’una pàgina.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit