Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 11/10/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat aquest dimarts a la tarda la proposta de l’ens Aigua Ter-Llobregat (ATL) d’apujar un 33,7% la tarifa mitjana, que passarà de 0,74 a 0,99 euros per metre cúbic. L’increment ha estat validat també aquesta tarda pel Consell de la Xarxa Ter-Llobregat. Entre les comarques que formen part d’aquesta xarxa hi ha el Maresme i la Selva.
Segons ha detallat la companyia, la pujada es començaria a aplicar el gener de l’any vinent i tindria un impacte d’un euro per persona i mes, malgrat que l’import definitiu pot variar en funció de cada municipi. Entre els motius de la pujada, que acaba amb una congelació de preus vigent des del 2017, hi ha la sequera, el preu de la llum i el sobrecost que causa en l’ús de plantes dessaladores com la de la Tordera, ubicada a Blanes.

– L’Ajuntament de Blanes ha aprovat per unanimitat la cessió de tres finques municipals a la Fundació Salas per a la construcció de 86 pisos de lloguer social. Aquesta cessió s’ha aprovat aquest dilluns en un plenari convocat d’urgència. El motiu de la rapidesa per tirar la cessió endavant és entrar en el termini d’un programa d’ajuda per a la construcció d’habitatges de lloguer social en edificis energèticament sostenibles. Les finques estan ubicades al barri de Valldolig i s’han cedit a la Fundació Salas, que s’encarregarà de la promoció. Posteriorment, la Fundació Privada Nou Lloc Habitatge Social gestionarà els lloguers quan ja s’hagin construït els pisos.

– En plana cultural, Pineda de Mar celebra una nova edició del concurs fotogràfic OMBÚ. Aquest certamen, segons l’ajuntament pinedenc, tracta de capturar imatges que ressaltin aspectes urbans, monumentals, artístics, culturals, sociològics, mediambientals o humans del municipi, especialment aquells que puguin resultar més sorprenents o menys coneguts.
El termini per participar en el XIV Premi OMBÚ de fotografia és del 16 d’octubre al 5 de novembre.

– I a la Selva, Maçanet de la Selva ha presentat la seva onomàstica amb més de 13.000 noms propis. Enric Ribes i Marí, filòleg i director de l’Oficina d’Onomàstica, ha sigut l’encarregat d’elaborar aquesta obra de dos volums de 1.500 pàgines cada un.
L’Onomàstica de Maçanet de la Selva recull des de cognoms fins a noms de cases, masies, camins o camps. El doctor Ribes i Marí hi ha estat treballant durant 8 anys amb més de 100 sessions de treball amb testimonis.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit