test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 10/10/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Hospital de Blanes ha obtingut el primer premi en avaluació basada en el valor de la categoria d’hospitals comarcals i generals. El guardó l’ha rebut durant la 5a edició dels Best Spanish Hospitals Awards®, que reconeixen l’excel·lència hospitalària a través d’indicadors d’eficàcia, adequació i qualitat assistencial.
En aquesta edició dels Best Spanish Hospitals Awards® hi han participat un total de 143 hospitals, entre públics i privats.

– El ple de l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha aprovat un augment de l’Impost sobre Béns Immobles, l’IBI. Aquesta mesura arriba després de 10 anys en què el consistori tenia els impostos congelats, és a dir que no havia apujat ni abaixat les taxes.Els habitatges malgratencs tindran una pujada del 10% en el rebut de l’IBI de 2024. A més, des de l’ajuntament també apunten que en el cas d’alguns establiments relacionats amb els usos d’oci, hostaleria, indústria i comerç, l’augment pot arribar a ser del 15%.
La modificació de l’IBI de l’any vinent s’ha aprovat amb els vots a favor de PSC, Malgrat ens Mou i PP. La resta de grups, Junts per Malgrat, ERC i CUP, s’hi han abstingut.

– El Consell Comarcal del Maresme ha presentat ‘Turistes estrangers al Maresme’, un recurs estadístic que aporta informació amb periodicitat mensual sobre el nombre de turistes estrangers que han visitat cada municipi maresmenc.
Segons les darreres dades d’aquest nou informe, l’any 2022 van visitar el Maresme prop de 650.000 turistes. Pel que fa a les dades d’aquest any, fins aquest setembre ja s’han computat més de 570.000 visitants. Així, des del Consell Comarcal esperen igualar o superar les xifres de l’any passat.
Els municipis maresmencs que reben més turistes són Santa Susanna, Calella i Malgrat de Mar.

– En plana cultural, la 29 Fora de l’Avellana de Brunyola ha acollit a més d’un miler de visitants. La fira s’ha celebrat aquest cap de setmana, entre el 6 i el 8 d’octubre, i ha comptat amb diverses activitats i actes com el Sopar Popular, exposicions, visites guiades al castell de Brunyola, el concert de l’Avellana Jove, conferències o els concursos tradicionals a la plaça. Els encarregats de cloure la 29a Fira de l’Avellana de Brunyola van ser Els Pescadors de l’Escala amb una cantada d’havaneres i rom cremat.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit