test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 6/10/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La Junta Electoral Central ha multat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb 2.200 euros. El motiu: presentar un pla de millores de mobilitat al Maresme el 13 de juliol, en plena campanya per als comicis estatals del 23-J. Segons la Junta, tant l’acte com les declaracions d’Aragonès van comportar un trencament del principi de neutralitat que els poders públics han d’observar en període electoral. Aquest dijous la JEC també ha multat el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, pel mateix motiu: trencar el principi de neutralitat, en aquest cas en una roda de premsa a Brussel·les.

– Els turistes avaluen la comarca del Maresme amb un notable alt. Així ho recull el Monitor de Reputació Turística Online del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, que analitza les opinions dels usuaris als principals portals turístics. Al Maresme, els atractius turístics obtenen un Índex de Reputació Online del 8,51 sobre 10 aquest 2023 amb un total de 74.000 opinions registrades. Més ben avaluats són l’enogastronomia, el turisme actiu, la natura, la cultura i les platges.
Pel que fa a municipis, Calella és el que suma més opinions de recursos turístics. La segueixen Santa Susanna, Malgrat de Mar i Mataró.

– I a la Selva, Brunyola i Sant Martí Sapresa donarà el tret de sortida aquest divendres al vespre a la 29 edició de la Fira de l’Avellana. Així, la fira començarà un dia abans que els anys anteriors. Segons ha explicat l’alcalde de Brunyola, Roger Puigdevall, el motiu és la necessitat de donar cabuda a totes les activitats que s’han programat per aquest cap de setmana i que tenen com a objectiu fer valdre l’avellana de Brunyola i tots els productes derivats. De fet, el municipi de Brunyola compta amb prop de la meitat dels avellaners de la província de Girona i recull 470 tones anuals d’avellana.

– Blanes celebra la III Jornada Gastronòmica al Mercat de Mas Enlaire aquest dissabte 7 d’octubre. De 7 a 10 del vespres es farà una mostra gastronòmica de productes de Km0 a preus que oscil·laran entre un i quatre euros.
Des del consistori apunten que per aquesta edició esperen que “es repeteixi la bona acollida de les dues anteriors”. A més, recorden que l’objectiu de la Jornada Gastronòmica és enfortir i dinamitzar el teixit econòmic local.
Durant la mostra, també s’oferirà un servei de canguratge gratuït per als infants d’entre 3 i 12 anys.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit