Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 5/10/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El Maresme ha tancat el mes de setembre registrant una baixada de l’atur després de 3 mesos de pujada. En total, el mes s’ha tancat 234 persones menys registrades a l’oficina d’ocupació que les que hi havia a finals d’agost.
El Report d’Atur de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal també recull que aquest descens es nota en el col·lectiu més jove, entre els 16 i els 24 anys. També a tots els sectors econòmics, tret de l’agricultura, i al grup de persones incloses en la categoria Sense Ocupació Anterior.
Tot i això, Tordera sí que ha registrat un increment de la taxa d’atur i passa a ser la localitat amb la taxa més elevada.

– La zona esportiva de la platja de Lloret ha registrat aquest estiu 1.000 usuaris més que l’any anterior. Gairebé 19.000 persones han gaudit del Programa de Dinamització de Platges que ofereix serveis de miniclub, activitats dirigides i ioga a les platges de Lloret i Fenals i de dinamització esportiva a la platja de Lloret. Són dades que ha donat a conèixer l’Ajuntament de Lloret de Mar.
La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, ha explicat que “aquestes dades recolzen l’estratègia del municipi d’oferir platges actives”.

– En esports, avui dijous arrenca el torneig internacional d’hoquei patins Eurokey Cup. Enguany la seu principal torna a ser la Ciutat Esportiva de Blanes tot i que la pista de Lloret de Mar també acollirà algun dels partits del torneig.
En total, segons informen des de l’organització, a l’Eurokey Cup 2023 hi participaran 240 jugadors i jugadores de 7 països europeus diferents. El torneig internacional inclou dues categories: la U17, en què hi participaran 16 equips; i, la FEM17, amb 8 equips. Entre tots disputaran 58 partits entre el 5 i el 8 d’octubre.

– En plana cultural, el Consorci de Turisme del Maresme ha publicat un llibret digital en què es recull la història de les gegantes i gegants de tots els municipis del Maresme.
Com expliquen des del Consorci de Promoció Turística del Maresme, el llibre està enfocat a les famílies i escoles “perquè tinguin una eina més per treballar la cultura i les tradicions comarcals”. Així doncs, el llibret recull els gegants i gegantes principals especificant els seus orígens, la seva vinculació amb el municipi i, també, la seva alçada.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit