test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 3/11/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La línia R1 de Rodalies, que connecta el Maresme i la Selva amb Barcelona, és una de les infraestructures incloses en l’acord entre ERC i PSOE pel traspàs de rodalies. L’acord també preveu el traspàs de les línies R2 i R3. Segons aquest pacte, només es farà el traspàs dels trams on circulin exclusivament trens de titularitat catalana, tot i que es crearà una comissió per analitzar-los tots i considerar si en el futur se’n podrien traspassar més. L’acord per crear la nova empresa pública Rodalies Catalunya especifica que els temes “estratègics” s’hauran d’aprovar per majoria qualificada.

– Al Maresme, Pineda de Mar ha registrat una baixada de l’atur, la més baixa des del 2006 segons assenyala el consistori. Actualment, el percentatge de persones aturades en aquest municipi del Maresme és del 10,34%.
Entre el 2009 i el 2015, l’atur pinedenc va arribar a superar el 20% segons expliquen des de l’Ajuntament de Pineda. El pic més alt, de fet, es va registrar l’any 2012, quan la xifra va arribar al 25,22%. L’any 2020, amb la crisi del coronavirus, Pineda va registrar una taxa d’atur del 19,49%. Així, com assenyala l’ajuntament, l’atur s’ha reduït “pràcticament a la meitat” en només tres anys.

– I l’Ajuntament d’Arbúcies ha aprovat una nova ordenança municipal per l’ús de patinets elèctric i altres vehicles de mobilitat personal. Entre els punts més rellevants que recull aquesta ordenança és que l’edat mínima per a conduir patinets serà als 14 anys. El límit de velocitat s’estableix als 30 km/h i si es tracta de circular en espais reservats a vianants, la velocitat màxima serà de 10 km/h.
D’altra banda, els conductors de patinet també hauran d’utilitzar casc de forma obligatòria i no es podrà circular amb més d’una persona per vehicle.

– I en plana cultural, el Teatre de Blanes acull avui a les 21 h, la representació de la comèdia Benedicta TV. Es tracta d’una obra inclosa en la programació del Teatre de la Costa Brava Sud.
Benedicta TV, de la companyia jove Toma Pa’Ti, fa una divertida paròdia sobre els clàssics televisius del país, identificats per títols de programes coneguts per tothom.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit