Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 3/10/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Un participant del triatló IRONMAN Barcelona celebrat a Calella aquest cap de setmana ha mort a la prova de ciclisme. Segons ha comunicat l’organització de la prova esportiva, dos participants del IRONMAN 70.3 haurien tingut un accident durant l’etapa de ciclisme. Un d’ells hauria resultat ferit crític. Tot i rebre atenció mèdica in situ i ser traslladat ràpidament a l’hospital, l’atleta va morir unes hores més tard. L’altre atleta implicat en l’accident també va ser traslladat a l’hospital i, segons l’organització del triatló, va ser donat d’alta “sense lesions greus”.
Des d’IRONMAN Barcelona lamenten els fets en un comunicat aquest diumenge. A més, també expressen el condol a la família i amics de l’esportista.

– La població de Mataró creix trencant la dinàmica de descens i l’estancament registrada durant els últims dos anys. Segons les dades del darrer Estudi de Població, Mataró té 129.892 habitants empadronats, 890 més que l’any anterior. Tot i això, el saldo natural ha sigut negatiu.
L’Estudi de Població de Mataró també revela que, pel que fa a la població de nacionalitat espanyola, els saldos natural i migratori són negatius. En canvi, en la població de nacionalitat estrangera, els saldos natural i migratori són positius. Així doncs, segons expliquen des de l’Ajuntament de Mataró, és el saldo natural i migratori positiu de la població de nacionalitat estrangera el que explica l’increment de població.

– A la Selva, el Sueldazo del Cap de Setmana de l’ONCE ha repartit 240.000 € a Blanes aquest dissabte 30 de setembre. Així doncs, el cupó premiat amb 2.000 euros al mes durant 10 anys s’ha venut a Blanes. Segons informa ONCE en un comunicat, el venedor del premi ha sigut Juan Miguel Barroso.
I a la Selva, el Sueldazo del Cap de Setmana de l’ONCE ha repartit 240.000 € a Blanes aquest dissabte 30 de setembre. Així doncs, el cupó premiat amb 2.000 euros al mes durant 10 anys s’ha venut a Blanes. Com informa ONCE en un comunicat, el venedor del premi ha sigut Juan Miguel Barroso, amb el punt de venda al carrer Mallorca número 1 del municipi.
L’Agència de l’ONCE a Blanes presta serveis a 176 afiliats i afiliades i compta amb 96 agents venedors dels productes de joc de l’organització.

– I en plana cultural, Pere Gorgoll, nascut a Amer el 1962, ha guanyat el Premi Roc Boronat 2023 amb la novel·la El dia que el món va fer un pet com un aglà. L’obra ha estat reconeguda per ser una “novel·la hilarant” que “tracta els perills de la idolatració i els deliris de la transcendència”.
El dia que el món va fer un pet com un aglà esdevé una paròdia del món contemporani, centrada en les xarxes socials i les noves tecnologies. L’argument gira al voltant del suïcidi d’una jove que catapulta el món a una crisi que amenaça de posar fi a la humanitat tal com la coneixem.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit