Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Plantegem accions d’adaptació al canvi climàtic perquè la seva incidència serà transversal en els sectors agrari-ramader, forestal i turístic”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Jordi Terrades, gerent de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord Oriental de Catalunya (ADRINOC). Amb ell parlem sobre el projecte que desenvoluparà aquesta entitat a la comarca de la Selva.

Com explica Terrades, l’objectiu d’ADRONIC “és promoure el desenvolupament de les zones rurals amb projectes que beneficiïn el territori”. Amb aquesta fita, impulsen un projecte per l’adaptació al canvi climàtic. “És un projecte a 8 anys vista on promourem accions d’adaptació, no de mitigació, en el sector agrari-ramader, forestal i turístic”, explica Terrades.

Respecte a la importància d’adaptació al canvi climàtic, Terrades destaca la incidència de les altes temperatures “serà transversal i implicarà canvis a nivell productius i també en els turístics. Tot just ara s’estan començant una multitud d’accions”.

Des d’ADRONIC, a la Selva treballen en sis municipis de la zona interior: Amer, La Cellera de Ter, Susqueda, Brunyola i Sant Martí Sapresa, Sant Julià de Llor i Bonmatí i Osor. Enguany, hi ha tres sol·licituds d’ajuts a la convocatòria.

Terrades exposa que la situació de molts municipis rurals és “que perden teixit productiu i en molts casos s’acaben convertint en residencials”. Des d’ADRONIC, “d’una banda, volem donar ajuts perquè hi hagi activitat econòmica, a més, també volem apostar per acostar projectes de desenvolupament que afavoreixin que hi hagi aquesta economia”, diu. D’altra banda, també s’impulsaran taules de treball per definir quines actuacions es poden dur a terme. Després, aquestes passaran per un comitè d’experts per decidir quines són les prioritàries que cal tirar endavant.

“Amb el projecte volem fer la crida a l’autoresponsabilitat, que cadascú vegi que pot posar el seu granet de sorra per anar-se adaptant, i també a tenir consciència col·lectiva”, conclou Terrades.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit