Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Pineda tindrà servei d’urgències l’any que ve

L'alcalde ho ha confirmat en una entrevista al matí360 de Ràdio Marina


El municipi de Pineda de Mar tindrà servei d’urgències a partir de l’any que ve. Així ho ha confirmat l’alcalde pinetenc Xavier Amor durant una entrevista al matí360 de Ràdio Marina.

La setmana passada l’Ajuntament de Pineda feia pública la proposta de convertir l’actual CAP situat al carrer Tarragona en un CUAP un cop el nou CAP, al carrer Tribala, entri en funcionament. Com ha explicat Amor, la proposta neix d’un “antic compromís” de la Generalitat amb el municipi. En un principi es va plantejar un debat sobre com reforçar la sanitat a la zona de l’Alt Maresme, però propostes com construir un nou hospital, com ha assenyalat el batlle, es van descartar. Tot i això, es va mantenir el compromís de la construcció d’un CUAP al municipi.

“Al final del que estem parlant és de poder mantenir les urgències i, a més, amb algunes especialitats. Llavors va sortir la idea. Estem en la fase final de les obres del nou CAP de Pineda i, aquell antic ambulatori, és propietat de Sanitat, no és de l’ajuntament. Per tant, el que hem intentat és dotar l’antic ambulatori de les especialitats i altres serveis perquè entre els dos equipaments esdevingui un espai on les urgències estiguin garantides i, sobretot, descongestioni l’Hospital de Calella.”

No serà un CUAP però hi haurà servei d’urgències

Aquesta transformació de l’equipament, com ha avançat Amor a l’emissora, serà una realitat després d’entrar als Pressupostos de la Generalitat, acordats aquest dimarts entre ERC i PSC. Com ha explicat Amor, l’equipament no serà un CUAP, però amb obres de reforma i millora podrà oferir un servei d’urgències i d’altres especialitats.

“Estem molt contents perquè ha entrat en la negociació entre ERC i el partit socialista. Finalment, no surt com un CUAP, perquè hauria de ser el centre sencer, però les prestacions les tindrem. Això és el que ens han garantit. Treballarem ja en quins són aquests nous serveis o aquests serveis que es quedaran a l’antic ambulatori amb una obra de reforma o millora. Això completarà el nou CAP de Pineda centre esdevenint un centre d’urgències amb especialitzacions.”

Pel que fa a la posada en funcionament, Amor calcula que serà l’any que ve, un cop hagin acabat les obres i el trasllat al nou CAP del carrer Tribala.

“El nou està previst, la finalització de l’obra a finals d’aquest any, i el primer trimestre serà equipament i tot això. Jo penso que cap a la Setmana Santa de l’any que ve podria entrar en funcionament [el nou CAP]. Després tocarà fer la millora a l’antic ambulatori i, per tant, col·locar els nous serveis.”

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit