Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Pineda escalfa motors per celebrar la Festa Major


Pineda de Mar ha presentat el cartell i la programació de la Festa Major d’enguany. Del 25 al 29 d’agost, el municipi maresmenc ha organitzat un seguit d’activitats per celebrar la Festa Major.

El cartell, obra de l’artista nascut a Girona, Josep Perpiñà, és una cessió altruista de Perpiñà. La imatge, plena de colors, representa l’Església Parroquial de Santa Maria.

Pel que fa a la programació, entre el 25 i el 29 d’agost l’Ajuntament de Pineda de Mar ha organitzat des d’exposicions fins a concerts, passant per un torneig de petanca i un altre d’escacs.

La programació 

La celebració de la Festa Major de Pineda començarà el divendres 25 d’agost amb les ofrenes de les entiats al Sant Patró i el Sopar de Festa Major. A la nit hi haurà el Correfoc, amb les Forces Infernals de Poblenou, i ball, a la plaça d’Espanya amb Yo Suspendí EGB. A la pista del Carme, en el marc de la Festa Jove, hi actuaran Arc de Triomf i Doctor Prats.

Dissabte 26 d’agost, la festa continuarà amb la Correguda Popular de Festa Major i el Torneig de Festa Major, del Club Petanca Pineda. Al matí, també hi haurà la Tirada de l’Art de Pesca i el XVI Torneig de Partides Ràpides d’Escacs ‘Festa Major de Pineda de Mar U16’ i VI Torneig de Partides Ràpides d’Escacs ‘Festa Major de Pineda de Mar S60’, a la plaça de les Mèlies. A més, també es farà el 3×3 de Festa Major a Can Xaubet.

De cara a la tarda, dissabte també es farà la proclamació de l’Hereu i la Pubilla d’enguany i la XXXVII Trobada de Gegants i Cercavila Gegantera, amb el posterior Ball de Gegants. Dins de la programació de la Festa Jove, a l’escenari de la pista del Carme hi haurà Escala de Caixes i Tindercat. A la nit, a la plaça d’Espanya, hi haurà ball amb l’Orquestra Mongrins.

D’altra banda, des de dissabte i fins dilluns, durant el dia, també se celebrarà la Festaxic amb una batucada, tallers, xocolatada o un torneig de bitlles, entre d’altres activitats.

Pel que fa al diumenge, hi ha programat el XIV Crono de Festa Major i el XLIV Torneig de Partides Ràpides d’Escacs. També es farà la Sardinada Popular i la XXV Transpinedenca. També es farà la Diada Castellera de Festa Major i una representació de l’Assassinat a l’Orient Express, el musical  a la Sala Gran del Centre Cultural i Recreatiu. A la nit, a la plaça de Catalunya hi haurà el concert Serenata BSO a càrrec de Northern Cellos.

Els últims dies de Festa Major

De cara a dilluns, hi haurà l’Espectacle de Playback i Sevillanes. A la nit, a la plaça d’Espanya hi haurà un concert de Tribut ABBA, Gold Tour.

La Festa Major de Pineda de Mar acabarà el dimarts 29 d’agost amb l’Ofici Solemne i la Ballada de les Danses de Pineda. A més, la plaça de Sant Pere Pescador acollirà sardanes amb la Cobla Jovenívola de Sabadell. A la plaça d’Espanya es farà ball amb l’Orquestra Nova de Blanes i a la platja de la Riera es farà l’espectacle Gran Fi de Festa Major amb el Castell de Focs d’Artifici.

Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit