Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Pineda de Mar regula l’ús del patinet elèctric i crea zones de baixes emissions


L’Ajuntament de Pineda de Mar ha aprovat una nova ordenança que regula l’ús dels patinets elèctrics, les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal al municipi.

Pel què fa als patinets, dels quals l’ús creix exponencialment, s’estableix l’edat de 12 anys com la mínima per poder-ne fer ús. Entre els 12 i 15 anys, els i les usuàries hauran de disposar d’un permís dels repectius pares, mares o tutors legals per poder circular. També s’ha establert que la circulació no pot ser per les voreres i caldrà dur casc. L’ordenança també recomana disposar d’una assegurança. En el cas de les bicis, la obligació de portar casc és per als menors de 16 anys i la recomanació d’assegurança també es repeteix.

Amb aquesta actualització de l’ordenança també s’estableix un límit de velocitat de 30km/h en tot el municipi. A aquest límit s’hi afegeix el de les anomenades Zones 20, uns nous espais on la velocitat estarà limitada a 20 km/h i la prioritat de circulació quedarà invertida. En primer lloc seran els vianants, en segon lloc bicis i patinents i, per últim, els cotxes que tinguin dret d’ús. Les Zones de Baixa Emissió seran zones restringides per a l’ús de residents, de vehicles d’emergències i de vehicles de serveis públics. L’objectiu és reduir la intensitat del trànsit promovent la mobilitat sostenible segons expliquen des de l’Ajuntament.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit