Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Pineda comença una prova pilot de servei de Taxi a Demanda amb parades fixes a Can Carreres


L’Ajuntament de Pineda de Mar posa en marxa, aquest dilluns, una prova pilot del servei de Taxi a Demanda (TAD). Amb aquesta prova pilot s’estableixen parades fixes a la urbanització de Can Carreras. L’objectiu, segons el consistori, és optimitzar-ne l’ús i l’efectivitat.

El TAD es va posar en marxa per facilitar les connexions amb els diferents nuclis urbans (Poblenou, Les Creus i Centre) a les persones empadronades a la urbanització de Can Carreras.

L’itinerari establert per a la prova pilot inclou nou parades. D’aquestes, sis se situen a Can Carreras. Les altres tres seran als nuclis urbans; més concretament, al CAP Poblenou, a la rotonda de Les Creus i a Plaça Espanya. Amb aquestes parades se  substituirà el servei a domicili que es prestava actualment des del 2015, quan va començar a funcionar el TAD.

L’ús del TAD és unipersonal i cal fer una prèvia inscripció al telèfon 900 696 566 amb un dia d’antelació. Des de l’ajuntament apunten que les reserves es podran
sol·licitar de dilluns a divendres -dies feiners- entre les 8 h i les 20 h del vespre. Així mateix, els horaris de circulació dels taxis per aquest servei comencen a les 7 h i a les 19.45 h finalitzen, amb una freqüència estimada cada 30 minuts. En total, cada usuari tindrà 44 trajectes hàbils al mes.

Pel que fa al preu, l’import del transport variarà en funció del nombre de les persones usuàries. D’aquesta manera, el servei tindrà un cost de 2,50 € per viatge individual o de 0,70 € per persona, en cas de ser un viatge compartit entre quatre. L’Ajuntament de Pineda apunta que subvencionarà el cost addicional del servei.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit