Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Pere Garriga: “Amb l’Espai Cabrera hem sembrat la primera llavor d’un projecte comarcal i nacional”


 

Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies, ens ha acompanyat al matí360 de Ràdio Marina per parlar sobre l’Espai Cabrera que pretén preservar la història del Vescomtat de Cabrera.

El passat divendres, Arbúcies va inaugurar l’Espai Cabrera, dins l’estructura del Museu Etnològic del Montseny. L’objectiu és donar a conèixer el patrimoni cultural i històric de la nissaga medieval dels Cabrera, una de les més importants del país. Segons ha explicat Garriga, en aquesta setmana ja han passat 800 persones per aquest nou espai. Tot i aquesta “volada” per la novetat, Garriga ha marcat el propòsit “d’aconseguir que l’Espai Cabrera sigui sempre a dalt de tot per aportar-nos coneixement del Vescomtat”.

Pere Garriga ha afirmat que “els catalans tenim una història que ens han amagat i ara toca redescobrir aquesta història amagada que és nostra”. Segons el batlle arbucienc, “si no li donem el valor que es mereix a aquesta història, no anem bé”. Així, l’alcalde ha explicat que l’Espai Cabrera “és només l’inici”. Tal com ha dit, s’ha de desenvolupar no només un projecte turístic entre els diferents territoris part del Vescomtat de Cabrera, sinó que també ha de ser un projecte cultural i històric. “Hem d’aconseguir que la gent vingui, visiti i gaudeixi del nostre territori”. Segons Pere Garriga, “hem de tenir projecció de poble, de territori de país”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit