Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies: “Hem tingut la gran sort de poder recuperar part de la nostra història, que estava oblidada i que desconeixiem”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens hi ha acompanyat Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies. Amb ell hem parlat de la commemoració que fan al poble del Combat d’Arbúcies ocorregut el gener de 1714.

Garriga apunta que al municipi hi ha la dita “Arbúcies gent d’astúcies, mata valons”, una dita popular “de la que hem estirat el fil, hem anat fent el seguiment i hem trobat documentació i això ens ha permès recuperar la nostra història”. “Els guanyadors escriuen la història i agafen la història dels perdedors, la llancen, la cremen i fan que s’oblidi. Nosaltres hem tingut la gran sort de poder recuperar part de la història oblidada i que desconeixíem”, diu Garriga.

En el marc de la commemoració del Combat d’Arbúcies, Garriga també apunta que “premiem una persona o entitat que ha destacat per la seva vàlua en defensa de les llibertats en diferents àmbits”. Enguany, l’entrega del guardó serà aquest dijous. Dissabte hi haurà la jornada de recreació històrica. Com explica l’alcalde arbucienc, venen un centenar de persones que fan recreacions i fem una recreació al voltant de la riera d’arbúcies de com era la batalla. “Ens sembla que és el millor homenatge als defensors, a la gent d’Arbúcies i també ensenyar i explicar a la població fa tres segles”, diu. “Això no podem deixar-nos-ho perdre”, sentencia Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit