Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Pepet i Marieta publiquen el nou tema ‘No a la MAT’


Pepet i Marieta publiquen ‘No a la MAT‘, un nou tema contra les línies elèctriques de Molta Alta Tensió. La cançó compta amb la col·laboració d’Ebri Knight, El Diluvi, Tesa, Xavi Sarrià i l’Aplec dels Ports 2023.

‘No a la MAT’ denuncia, a ritme de rock i ska, les xarxes d’alta tensió que s’han fet amb la “permissivitat” del govern espanyol. Els artistes denuncien que “posen en risc l’equilibri natural i la població de les zones afectades”. El videoclip del tema s’ha rodat a Morella, municipi valencià on hi ha la subestació on connectaran diverses xarxes elèctriques. Els músics reivindiquen que “l’alternativa passa per una transició energètica distribuïda i de proximitat, al marge dels oligopolis, amb implicació del territori”.

Dues dècades de ‘No a la MAT’ a la Selva

A la comarca de la Selva, la plataforma No a la MAT Selva fa gairebé dues dècades que s’oposa a la construcció d’una ramal de molt alta tensió entre les Guilleries i Riudarenes. Una de les darreres victòries és l’anunci que el Parlament Europeu investigarà els “incompliments” denunciats per No a la MAT Selva respecte al ramal de Riudarenes.

La notícia més esperada, però, va arribar a finals del 2022 en forma de pacte politic entre ERC i el PSOE en el marc del suport dels republicans als Pressupostos Generals de l’Estat. El govern de l’Estat estaria disposat a derogar el ramat selvatà de la MAT si es posen sobre la taula alternatives tècnicament viables i similars en cost.

Foto: El cantant de Pepet i Marieta, Josep Bordes. Autor: Pere Francesch (ACN)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit