test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Palafolls estableix un màxim de 115 litres de consum diari d’aigua


L’Ajuntament de Palafolls ha adoptat uns llindars màxims de consum d’aigua diària per limitar-ne el consum a tot el municipi. Així, el consistori estableix un límit de litres per a persona i dia en funció del Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera (PES).

Palafolls es troba dins del sistema Ter-Llobregat. Així doncs, des de fa més de 15 dies, està en fase d’excepcionalitat. Ara bé, l’Ajuntament de Palafolls ha fixat un màxim de 115 litres de consum diari per persona i dia.

Segons el PES de Palafolls, en fase d’excepcionalitat, el consum màxim és de 115 litres per persona i dia. En Emergència I, és de 100 litres per persona i dia. Pel que fa a Emergència II, de 90 litres per persona i dia; i en Emergència III, 80 litres per persona i dia.

La Generalitat reconeix Palafolls com un dels municipis catalans dins de l’annex 4 ‘Dotacions addicionals en situació de sequera hidrològica del PES. Així, en cada escenari, el municipi compta amb una dotació addicional pel seu alt consum industrial i per rellevància del sector industrial del municipi. D’aquesta manera, en fase d’excepcionalitat, la dotació palafollenca és de 17 litres més de mitjana per habitant i dia. En el cas de l’escenari d’emergència, el municipi suma 14 litres més de la quantitat ordinària.

Des del consistori exposen que aquesta diferència s’explica perquè l’ACA calcula la dotació incloent tots els consums urbans. Així, s’inclouen els consums domèstics i, també, les activitats econòmiques i comercials, els d’usos municipals i dels centres sanitaris i les pèrdues en les xarxes de distribució, entre d’altres. Així és com es calcula el consum general d’aigua a Palafolls i es divideix pel nombre d’habitants censats. Per això, la xifra és bastant més alta, ja que només la dotació dels usos industrials se situa al voltant dels 50 litres per habitant i dia.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, explica que la limitació del consistori busca conscienciar a la població de la necessitat dpe fer un ús raonable de l’aigua. A més, detalla que es començarà a controlar el consum dels domicilis i a multar, primer, els que consumeixin una quantitat molt per sobre de la permesa.

Pel que fa al consum d’aigua del sector industrial del municipi, resta controlat per l’ACA. Les empreses de Palafolls hauran de presentar un pla d’estalvi que demostri que han rebaixat el seu consum respecte als anys anteriors.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit