Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Òrrius convoca un nou referèndum sobre la independència de Catalunya


L’alcalde d’Òrrius, Xavier Masgrau, ha convocat un nou referèndum sobre la independència de Catalunya per al pròxim 1 d’octubre, Així ho informa un ban de l’Ajuntament d’Òrrius informant de la convocatòria.

La consulta constarà de dues preguntes: ‘Voleu que Catalunya sigui un estat en forma de república?’ –a la qual es podrà contestar sí o no- i ‘Voleu fer efectiva la declaració d’independència proclamada el 27 d’octubre de 2017?’ -també amb resposta dual. Els acords, presos en sessió plenària el 31 d’agost, es notificaran a la resta d’ajuntaments del Maresme per convidar-los a celebrar “un exercici democràtic equivalent” als seus municipis.

Al mateix ban, el consistori també informa que s’ha presentat a l’Ajuntament d’Òrrius una recollida de 139 signatures sobre els 730 veïns que consten al cens municipal.

El text també justifica la consulta en el fet que “hi ha la voluntat política de mantenir el dret a decidir de la ciutadania d’Òrrius mitjançant una votació sobre la qüestió del futur de Catalunya i el seu encaix dins el marc legal actual”. Alhora, argumenta que la ciutadania del municipi ha exercit “el dret a decidir” en “nombroses ocasions” i “el vol seguir exercint, tal i com va succeir l’1 d’octubre de 2017”.

La votació està previst que se celebri l’1 d’octubre del 2023 entre les nou del matí i les vuit del vespre. Segons el ban, aquest referèndum serà “per tal que es pugui expressar la voluntat del poble en aquesta qüestió de cabdal importància”.

Foto: Turisme Maresme

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit