Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Onze detinguts a Vilassar de Dalt, Madrid i Màlaga per assaltar l’habitatge d’un clan rival a Estepona

Entre els detinguts hi ha el líder de la banda, que tenia una ordre internacional de detenció de Sèrbia


La Policia Nacional ha desarticulat una organització que va assaltar l’habitatge d’un clan rival a Estepona. El cos ha detingut onze persones a Màlaga, Madrid i Vilassar de Dalt. Nou dels arrestats han ingressat a presó. Entre els detinguts hi ha el líder de la banda. Aquest, constava una ordre internacional de detenció emesa per Sèrbia, d’on hauria fugit el 2021 considerat un objectiu d'”alt valor” i un dels més buscats al país. La Policia Nacional va fer set escorcolls, durant els quals es van intervenir tres armes de foc amb nombrosa munició, set documents d’identitat falsos, un dron i 16.000 euros. L’atac estava motivat per una venjança entre clans d’origen serbi.

La investigació va començar al gener, quan els agents van tenir coneixement de l’assistència sanitària per lesions greus a cinc ciutadans d’origen serbi en un hospital de Màlaga. Els agents van esbrinar que havien assaltat l’habitatge on vivien. L’assalt es va fer amb armes de foc i els habitants havien estat lligats de mans, colpejats i ferits. Els afectats van mostrar poca col·laboració amb la policia. Davant d’això i en col·laboració amb les autoritats sèrbies, la Policia Nacional va constatar que els ferits eren delinqüents relacionats amb el crim.

Possible venjança

Des de l’inici, els investigadors van sospitar que aquest assalt podria estar motivat per una venjança entre clans d’origen serbi. Un cop feta la inspecció ocular al domicili on van passar els fets, es va constatar l’assalt i la seva gravetat.

En un primer moment es va intervenir una pistola, amb el número de sèrie esborrat. Els autors l’haurien deixat als voltants del lloc dels fets durant la seva fugida. A més, la investigació va revelar que l’assalt havia estat preparat minuciosament i la seva execució recordava tècniques militars, comptant fins i tot amb un dron per preparar-lo i tenir vigilades a les víctimes.

En els fets hi van intervenir vuit persones: cinc assaltant la casa i tres vigilant l’entorn. Els implicats van llogar fins a tres vehicles i tres habitatges, on van allotjar-se els dies previs a l’atac. Els autors comptaven amb infraestructura a Màlaga, Madrid, Barcelona i Alacant.

Un cop identificats els implicats, la policia va determinar que l’organitzador era el líder d’una perillosa organització criminal de caràcter armat, vinculada al narcotràfic.

Un detingut a Vilassar

L’operació per detenir els implicats es va fer el 29 d’abril, amb agents del Grup Especial d’Operacions i del Grup Operatiu Especial de Seguretat. Durant aquesta es van fer set escorcolls domiciliaris, cinc dels quals a Estepona (Màlaga), un a Madrid i un a Vilassar de Dalt. En total es van intervenir dues pistoles amb el número de sèrie esborrat, amb més de 100 cartutxos, una bossa d’estris que podrien estar preparats per a un nou assalt, set documents d’identitat falsos, un dron i 16.000 euros en efectiu.

Als onze detinguts se’ls acusa de delictes de detenció il·legal, robatori amb violència, tinença il·lícita d’armes, lesions, falsedat documental, tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

A banda de l’ordre internacional de detenció contra el líder de la banda, a un altre dels arrestats també li constava una ordre igual i a un tercer una d’ingrés a presó emesa des de l’estat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit