Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 5/04/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’acusat d’apallissar, insultar, amenaçar i violar la parella a Lloret de Mar durant set anys, ha sigut condemnat a 9 mesos de presó. L’home s’enfrontava a una pena de 16 anys. Les acusacions sostenien que, mentre van conviure primer a Vigo i després a Lloret entre els anys 2011 i 2018, el processat va tenir una actitud de “menyspreu” cap a la dona i que els maltractaments eren constants. El tribunal, però, lamenta que, tot i que la declaració de la víctima és “coherent i persistent”, no hi ha proves que corroborin la “violència habitual”. Per això, l’Audiència el condemna per lesions lleus per una agressió que va tenir lloc la nit del 16 de desembre del 2018 i que va acabar amb la detenció del processat, i l’absol de la resta de delictes perquè “no han quedat acreditats”.

– La comarca del Maresme va acollir més de 2 milions de turistes durant l’any 2023. Aquesta xifra supera en 52.000 visitants la del 2022.
Els establiments que han acumulat més ocupació a la comarca han sigut els hotels i les pensions. El segueixen els càmpings i els allotjaments de turisme rural.
Segons la procedència dels turistes, més de la meitat de turistes que han passat pel maresme han sigut de proximitat. Així, el turisme estranger queda per sota de la meitat.

– La sala de parts naturals de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella ha fet un any. Des de la seva inauguració s’hi han atès 482 parts normals sense complicacions dels quals, 150 han sigut sense administració d’anestèsia. A més, el 18% de dones que ha decidit parir de forma natural, ha donat a llum dins de l’aigua gràcies a la banyera que hi ha a la sala. Aquest espai, però, està equipat amb altres prestacions com una cadira de parts, lianes o llums regulables.
D’altra banda, des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva assenyalen que el nombre de cesàries a l’Hospital de Calella continua en descens, mentre que els parts sense complicacions, va en augment.

– Lloret de Mar ha presentat el cartell de la tercera edició de la Pride Costa Brava. L’Abanico’s Weekend se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny i comptarà amb artistes com Ptazeta o Azucarillo Kings.
Com a novetat, aquest any l’esdeveniment incorporarà una festa de la diversitat familiar amb el grup Els Atrapasomnis i una gala drag, la Miss Travesti Costa Brava, conduïda per Jèssica Pulla.
L’Abanico’s Weekend d’aquest 2024 comptarà amb tres escenaris: un al carrer de l’Areny, un altre a la plaça Germinal Ros i un tercer al passeig de Sa Caleta. A més, les nits de divendres i dissabte tindran festes post-party.


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit