Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 26/01/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Santa Susanna és la primera destinació turística de sol i platja de l’Estat, i la segona de totes les destinacions, que certifica la seva petjada de carboni oficialment d’acord amb l’estàndard internacional ISO 14064. L’acte de lliurament del certificat s’ha fet en el marc de la Fira Internacional de Turisme de Madrid.
Des de l’Ajuntament de Santa Susanna apunten que rebre aquesta certificació és un salt qualitatiu en l’aposta del consistori per l’econòmica sostenible, innovadora i respectuosa amb el medi ambient i amb el futur del planeta.

– El Govern ha descartat decretar l’entrada en emergència al sistema Ter-Llobregat la setmana que ve. A principis de setmana, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va afirmar que els municipis que formen la unitat, entre ells Barcelona i la seva àrea metropolitana i Girona, entrarien en emergència “probablement” la pròxima setmana. L’executiu ha decidit posposar la decisió perquè les reserves d’aigua dels embassaments del Ter-Llobregat encara es troben al 16,5%, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. Tal com ja ha reiterat el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, en diverses ocasions, l’emergència es decretarà quan les reserves caiguin al 16%.

– Mataró es va convertir en el municipi del Maresme que va acollir un major volum de turistes estrangers durant el novembre. Així ho assenyala el baròmetre de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Durant tot el novembre, el Maresme ha rebut 31.150 visitants estrangers i, Mataró, n’ha acollit prop de 1.480 visitants més que el novembre de 2022. El segueixen Tiana, Santa Susanna, Calella i Malgrat de Mar.

– El Consell Comarcal de la Selva ha anunciat que destinarà 170.000 euros a ludoteques i a serveis de cures puntuals en equipaments o a domicilis. Aquesta inversió es farà en el marc del programa ‘Temps per Cures’, que depèn del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat.
A més, l’ens també apunta que destinarà 100.000 euros a espais d’acollida, colònies i campaments, casals o altres serveis de lleure fora l’horari escolar.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit