Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 12/01/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Els acusats de subministrar drogues a menors per abusar-ne sexualment a Blanes al·leguen que les relacions van ser consentides.
Els dos processats han declarat aquest dijous. Un dels acusats, que en el moment dels fets tenia 48 anys i la menor 14, ha afirmat que creia que la noia en tenia 16, l’edat legal per prestar consentiment. A més, ha negat haver-li proporcionat drogues. L’altre processat només ha admès relacions amb una d’elles i ha afirmat que van ser parella quasi dos anys.
La fiscal manté la petició de 21 anys de presó per a l’acusat de més edat i ha rebaixat a 18 anys la pena per a l’altre per qui, inicialment, sol·licitava una condemna de 24 anys.

– La contenció dels preus dels lloguers entrarà en vigor a Catalunya al mes de febrer. Així ho ha assegurat la consellera de Territori, Ester Capella, aquest dijous en una compareixença a Madrid després de reunir-se amb la ministra d’Habitatge Isabel Rodríguez.
A Catalunya, aquesta mesura entrarà en vigor a 140 municipis; d’aquests, 23 són del Maresme i 3, de la Selva.
Segons la nova norma, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent en els últims cinc anys després de l’actualització anual. Si es tracta d’habitatges d’un gran tenidor (persona física o jurídica amb més de deu immobles urbans d’ús residencial), el preu del lloguer tampoc podrà ser superior a l’índex de referència del preu del lloguer.

– L’Ajuntament de Calella ha començat la tercera fase de les obres de remodelació de la Sala Mozart. Aquesta fase està prevista que duri 3 mesos segons ha explicat el consistori. Amb les obres es farà una substitució i millora dels revestiments perquè compleixin la normativa d’incendis i donin una imatge molt més actualitzada i integrada. El pressupost d’adjudicació és de més de 124.000 euros.
Amb el projecte de remodelació de la Sala Mozart, el consistori espera millorar la representativitat de l’espai i del vestíbul i, també, millorar l’acústica de la sala per dotar-la de més expressivitat.

– El CAP del Rieral de Lloret de Mar ha sigut un dels escenaris de la docusèrie Històries de la Primària que TV3 estrenarà aquest pròxim 18 de gener a la plataforma 3Cat.
Històries de la Primària retrata des de dins l’assistència primària a Catalunya. Seran un total de sis capítols rodats en 15 centres d’atenció primària catalans i hi apareixeran una cinquantena de professionals. En el cas del CAP lloretenc, hi han participat Ana Belén Fernández, infermera d’Atenció Domiciliària Integral, i les treballadores socials Aisatu Ceesay i Anaïs Godefroy.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit