Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 7/02/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La tèxtil Nylstar de Blanes només ha rebut una oferta de compra d’una empresa de reciclatge amb seu a Riudarenes. L’oferta va acompanyada d’un projecte que preveu generar 75 llocs de treball i dur a terme una inversió propera als 30 milions d’euros. La plantilla de l’antiga tèxtil ha avalat la proposta perquè, tot i que suposi acabar amb una activitat centenària, permetrà reindustrialitzar l’espai i buscar fórmules per donar sortida a l’atzucac en què es troben els 36 treballadors actuals de Nylstar. La decisió final, però, recaurà en mans del jutjat i l’administrador concursal.

– La Selva i el Maresme han començat el 2024 amb una pujada de l’atur segons les dades d’atur del gener 2024 de la Generalitat. El Maresme ha sumat 248 nous demandants de feina i arriba a les més 21.250 persones en situació d’atur. La Selva ha registrat en el seu conjunt un increment de 9 persones més en situació d’atur arribant a fregar les 7.940 persones demandants de feina.
Per municipis, Mataró, és el municipi que registra un increment més elevat, de 127 persones. A la Selva, el municipi on més augmenta l’atur és Blanes amb 32 persones més.

– En plana cultural, Blanes i Arbúcies han presentat una candidatura per inscriure l’art de crear catifes de flors com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO. La candidatura, liderada per la Federació Catalana de Catifaires compta amb el suport del Parlament de Catalunya i s’ha impulsat de manera conjunta amb Mèxic, Malta, Bèlgica i Itàlia, tots països que també participen en l’art de crear catifes.
Està previst que la candidatura es valori d’ara a l’any vinent.

– Sant Hilari Sacalm celebrarà la 8a Jornada Guilleries: Aigua i Territori el dijous 15 de febrer. El cicle de conferències, que es farà a l’Espai Aqua de Sant Hilari, posarà el focus en com gestionar la presència de rates, gats i senglars als nuclis urbans amb diferents ponents experts. La 8a Jornada Guilleries és gratuïta però cal fer inscripció prèvia.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit