test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 29/05/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– ERC de Santa Coloma de Farners ha demanat que la piscina coberta del municipi es gestioni mitjançant el règim de prestació de serveis. En un comunicat emès aquest dimarts, el grup municipal ha mostrat la seva insatisfacció davant la decisió d’aprovar per decret d’alcaldia la concessió del servei de l’equipament pels pròxims dos anys. Apunten que ara “l’equipament s’està gestionant mitjançant el model de prestació de serveis” amb el qual “s’està garantint un millor servei i de qualitat”. Els republicans recorden el “fracàs” de la darrera concessió, quan l’empresa concessionària va fer suspensió de pagaments i la piscina coberta va quedar tancada durant 16 mesos. Una situació que, segons els republicans, “no s’ha de repetir”.

– La Corporació de Salut del Maresme i la Selva participarà en la campanya Euromelanoma per a la detecció del càncer de pell. Les tardes del 5 al 19 de juny, la unitat de Dermatologia de l’Hospital de Calella oferirà visites gratuïtes de 15 minuts als usuaris que participin en aquesta iniciativa que té com a objectiu la prevenció i el diagnòstic precoç de les lesions pigmentades de la pell, amb un enfocament especial en la detecció de lesions canceroses com el melanoma i altres tipus de càncer.

– Les costes de Blanes, el Port de la Selva i Llançà han recuperat 350 exemplars de coralls i gorgònies. Ha sigut durant la fase de reintroducció de coralls i gorgònies capturats accidentalment i recuperats pels pescadors al litoral de Girona que s’ha desplegat aquest mes de març. L’acció forma part del projecte Life Ecorest, una iniciativa d’innovació i cooperació que té com a objectiu restaurar hàbitats marins profunds de Catalunya. Durant els darrers dies, dos dels científics del projecte, Marina Biel i Jordi Grinyó, han visitat les confraries de pescadors d’aquests municipis per retornar els exemplars recuperats en els aquaris que hi ha en totes les instal·lacions pesqueres de la demarcació.

– L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) començarà a treballar amb els Mossos d’Esquadra per detectar, prevenir i analitzar possibles delictes al territori. Gràcies als seus instruments de visualització es podran detectar plantacions de marihuana o millorar la visualització de dades de delictes per àrees geogràfiques. La Conselleria d’Interior ha signat tres afegiments al conveni amb l’ICGC i assumirà els prop de 93.000 euros del cost. Una de les línies de treball, per exemple, serà la detecció de plantacions il·legals de drogues mitjançant l’anàlisi de dades d’observació aèria o de satèl·lit.


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit