Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 10/04/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’empresa tèxtil Nylstar ha cedit 10.000 expedients de treballadors i treballadores i en unes 200 caixes de documentació a l’Arxiu Municipal de Blanes. Nylstar, que ara viu a l’espera de saber quin serà el seu futur, es va fundar el 1923. Llavors, amb el nom de SAFA, es va convertir en una de les empreses tèxtils més importants del país. Així doncs, la història del municipi de Blanes, i també de la Selva i l’Alt Maresme, està marcada per la presència d’aquesta empresa tèxtil. Ara, l’Ajuntament de Blanes ha arribat a un acord amb l’administrador concursal per salvar l’arxiu de Nylstar, conservar-lo i indexar-lo.

– Les ABS de la Selva Interior implantaran una nova estratègia per millorar l’atenció de malalts crònics complexos. Aquesta iniciativa s’inclou dins del projecte de la Regió Sanitària de Girona, que està treballant en el desplegament d’una nova estratègia per donar una millor resposta als pacients amb patologies i problemes de salut complexes i de més prevalença, millorar-ne el maneig i adequar els serveis actuals a aquest nou model.
En una primera fase, el model es posarà en funcionament a tots els recursos sanitaris i socials de set àrees bàsiques de salut (ABS). Al nostre territori seran les d’Anglès, Breda-Hostalric, Arbúcies-Sant Hilari, Santa Coloma de Farners i Sils-Vidreres-Maçanet. Posteriorment, es desplegarà a tota la Regió Sanitària de Girona.

– Arrenca el Maresme EuroVelo 8. Aquest projecte, gestionat pel Consell Comarcal del Maresme, té l’objectiu de millorar la sostenibilitat turística de la comarca a través de la promoció del cicloturisme. Així, aprofitant el traçat maresmenc de la xarxa europea de rutes ciclistes EuroVelo, es vol donar una oferta alternativa al turisme de sol i platja.
A l’EuroVelo 8 s’hi han incorporat un total de 15 municipis de la comarca. Són Arenys de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna, Palafolls, Alella, Arenys de Munt, Caldes d’Estrac, El Masnou, Mataró, Montgat, Premià de Dalt, Tiana i Vilassar de Mar. Aquests municipis, abans del 31 de març del 2026, hauran de treballar per dotar d’eines per gestionar de forma sostenible els espais naturals de la comarca, promoure digitalment els productes turístics de la comarca o promoure la competitivitat de les empreses de la comarca relacionades, entre altres actuacions.

– I en plana cultural, el malgratenc David Verdaguer protagonitzarà El mal, l’última sèrie de Lluís Arcarazo. L’altra protagonista serà Ángela Cervantes. La ficció narra la història d’una investigació per trobar un assassí en sèrie que tria com a víctimes persones sense sostre. La producció, s’ambienta a Barcelona i està coproduïda per The Mediapro Studio i 3Cat.


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit