Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 9/04/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La Selva és una de les comarques amb la majoria de platges en retrocés. Per la seva banda, el Maresme, n’hi té una minoria. Així ho apunten les dades d’un estudi preliminar de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.
En el cas de la Selva, en l’última dècada, un 86% de les platges han perdut sorra i només un 11% han crescut. En canvi, al Maresme, en els últims deu anys, un 30% de les platges han retrocedit i un 68% han crescut.
Entre els factors que contribueixen a la tendència regressiva de les platges hi ha a la urbanització de la línia de costa, un dèficit sedimentari que fa anys que s’arrossega i l’augment del nivell de mar, que en els últims 30 anys ha pujat 10 centímetres.

– Els usuaris de Renfe ja poden adquirir els abonaments gratuïts de Rodalies i Regionals per viatjar entre l’1 de maig i el 31 d’agost. Una de les novetats serà que en aquesta ocasió els títols es vendran amb un suport TSC, una targeta sense contacte que substituirà la tradicional de banda magnètica.
Els abonaments es poden adquirir a través de l’app de Rodalies. En el cas de Mitjana Distància i Avant, s’ha de fer a través de la web, on cal estar registrat prèviament. Per obtenir aquests títols cal dipositar una fiança de 10 euros en Rodalies, i de 20 en Regionals i Mitjana Distància. Aquest import es retornarà al final del quadrimestre quan es constati que s’ha complert la condició d’haver realitzat 16 desplaçaments durant aquests quatre mesos. Pel que fa als Avant, es manté el descompte del 50%.

– En plana cultural, ja ha arrencat la 28a edició de MontPhoto. Ho ha fet amb l’obertura de les inscripcions pel Concurs internacional de fotografia de natura. Com en les passades edicions, aquest certamen internacional de fotografia se celebrarà a Lloret de Mar.
Fins al dimarts 30 d’abril, les inscripcions estaran obertes per presentar-se al concurs. El concurs també ha presentat el jurat d’aquesta 28a edició i, com apunten des de MontPhoto és un jurat “divers, amb una varietat d’especialitats i punts de vista i que combina experiència i joves talents”.

– Del 12 al 14 d’abril, Blanes celebrarà la Feria de Abril. Si bé aquest any farà vuit anys que se celebra la Feria de Abril a Blanes, enguany l’esdeveniment l’organitzen l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales amb el suport del Restaurant En la Esquinita te Espero, i, com a novetat, canviarà de localització. La Feria de Abril del 2024 es farà l’aparcament de darrere el CAP-2, davant l’Estació d’Autobusos, i l’entrada serà gratuïta. Durant tot el cap de setmana hi actuaran una desena d’artistes i grups com D’Rumbaos, Coro Rociero Bahía de Blanes o Gipsy Sirocos, entre d’altres.


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit