test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 28/05/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Ajuntament de Palafolls ha fixat un màxim de 115 litres de consum diari per persona i dia. Així, el consistori ha adoptat uns llindars màxims de consum d’aigua diària per limitar-ne el consum a tot el municipi. Palafolls es troba dins del sistema Ter-Llobregat i des de fa més de 15 dies, està en fase d’excepcionalitat. L’alcalde del municipi, Francesc Alemany, explica que la limitació del consistori busca conscienciar a la població de la necessitat de fer un ús raonable de l’aigua. A més, detalla que es començarà a controlar el consum dels domicilis i a multar, primer, els que consumeixin una quantitat molt per sobre de la permesa.

– La Fundació ASPRONIS celebrarà el segon sopar solidari aquest dimecres 29 de maig a l’Hotel Santa Marta de Lloret de Mar. Aquest any, coincidint amb el sopar, la fundació també celebrarà la primera edició de la gala Premis ASPRONIS. Els guardons reconeixeran institucions, empreses i persones que contribueixen en l’acompanyament de persones i famílies perquè tinguin millors oportunitats de vida. Els Premis ASPRONIS es dividiran en quatre categories que porten els noms dels presidents d’honor i dos patrons significants en la història de la Fundació. El Premi M. Dolors Oms premiarà en l’àmbit assistencial i per la contribució a la plenitud de drets. El Premi Robert Pujol, en l’àmbit laboral per la inserció dels col·lectius en empreses o la contractació de feines al Centre Especial de Treball de la Fundació. D’altra banda, el Premi Xavier Oms, en l’àmbit esportiu, lúdic o turístic. Finalment, el Premi Joan Domènech premiarà als valors culturals o socials.

– Les carreteres C-63, de Sant Esteve d’en Bas (Garrotxa) a Lloret de Mar, i l’N-II, de Tordera a la Jonquera (Alt Empordà), són dues de les vies que acumulen més accidents per la irrupció de fauna salvatge a la calçada. Al conjunt de les carreteres gironines, els accidents de trànsit provocats per animals representen el 39% del total d’accidents. Això segons dades dels Mossos d’Esquadra de l’any passat, quan se’n van registrar 1.307 dels 3.389 totals. De mitjana, el 2023 se’n van produir més de tres accidents i mig cada dia i aquesta tipologia d’accidents va augmentar un 7% respecte de l’any anterior.

– L’Institut-Escola Mossèn Joan Batlle celebra la segona edició de la Marxa-Trail FishRun aquest diumenge 2 de juny. Es tracta d’una activitat solidària amb la qual tots els diners que es recaptin es destinaran a millorar el centre educatiu.
La FishRun 2024 comptarà amb dos recorreguts. D’una banda, el més llarg serà de 12 quilòmetres i la sortida serà a les 8 del matí. L’altra serà de 6 km i la sortida serà a un quart de nou del matí. Tots dos recorreguts sortiran des del pati de l’IE Mossèn Joan Batlle.


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit