Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 12/12/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El nou Hospital Trueta projectat al Campus de Salut de la regió sanitària de Girona costarà entre 500 i 600 MEUR. Des de Salut, a més, assenyalen que estan treballant perquè sigui una realitat el 2030. El conseller de Salut, Manel Balcells, ha presentat aquest dilluns el Pla funcional assistencial, que defineix les necessitats de l’equipament.
Amb el nou Trueta la previsió és augmentar un 73% la superfície actual d’atenció hospitalària. Així, entre el nou hospital i el Santa Caterina, s’arribaria a 193.000 metres quadrats. D’aquests, 17.000 es reserven a creixement futur. A més, la previsió és passar dels 19 quiròfans actuals a 31 i, de 84 boxs d’urgències, a 136.

– L’Associació pel Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRONIC) durà a terme diverses accions per l’adaptació al canvi climàtic en els pròxims vuit anys. Ho farà a la comarca de la Selva, a l’Alt Empordà, al Gironès, al Pla de l’Estany, a la Garrotxa i, també, a Osona. Les accions que es faran seran en els àmbits agroramader, el forestal, el pesquer i el turístic. Aquest projecte compta amb un pressupost de 520.000 euros. A més, s’emmarca dins el projecte europeu Life eCOadapt50.

– Lloret de Mar acollirà una nova edició de la Cursa de Nadal el diumenge 24 de desembre. Enguany, com a novetat, s’estrenarà un nou recorregut. Els participants sortiran de dins les Pistes d’Atletisme fins a la rotonda de la Piscina. Allà giraran fins a la Roca d’en Maig per anar al passeig Marítim. Faran tot el passeig fins a les Pistes d’Atletisme
L’edició d’enguany d’aquesta competició, que ja té les inscripcions obertes, espera reunir 500 persones. A més, enguany, aquesta cursa solidària vol promoure la integració dels infants a través de l’esport.

– La Comissió d’Atenció al Dol de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha organitzat una xerrada per donar eines d’acompanyament en el procés del dol de cara a les festes de Nadal. La conferència, amb el títol, ‘És Nadal i faltes tu: Com afrontar el dol al Nadal?’ es farà avui a la tarda a l’Hospital de Calella.
La xerrada, impartida per la psicòloga Sílvia Isern, abordarà aspectes bàsics del procés i es donaran eines per acompanyar a la persona en dol en aquestes dates tan assenyalades.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit