Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 02/04/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Les comarques gironines han tancat una “bona” Setmana Santa amb ocupacions que s’han situat entre el 85 i el 90% als hotels de la Costa Brava. Els dies que han concentrat més visitants han estat de dijous a diumenge, tot i que el mal temps ha fet avançar l’operació tornada per alguns. El sector turístic diu que eren les xifres que esperaven i que les dades auguren un “bon inici de temporada”.

-La Selva i l’Alt Maresme participen en una campanya de l’Institut d’Assistència Sanitària a la Regió Sanitària de Girona per la detecció precoç del càncer de còlon i recte. Aquest programa consisteix en un cribratge per detectar la malaltia. Des del 2013, a la Regió Sanitària de Girona, on s’inclouen la Selva i l’Alt Maresme, s’han diagnosticat 555 casos de càncer de còlon o recte. L’any passat, van ser 37 diagnòstics. Concretament, a l’Alt Maresme la participació ha sigut del 32,65%; a la Selva Marítima, del 27,54%; i, al Gironès i la Selva-Pla de l’Estany, del 34,13%. Aquest 2024, es faran cribratges als Àrees Bàsiques de Salut de Santa Coloma de Farners, Anglès, Arbúcies, Breda-Hostalric, Blanes, Malgrat de Mar, Canet de Mar i Calella.

-Els municipis de Blanes i Santa Coloma de Farners allarguen un dia més la Setmana Santa amb la celebració del Dimarts de Pasqua. D’una banda, a la capital de la Selva celebren la Festa del Cor; mentre que a la capital de la Selva Marítima, l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar. A Blanes, aquest dimarts s’inaugura l’Oratori de la Mare de Déu del Vilar en un acte que anirà a càrrec de l’Associació Estimem les Ermites. Les obres de restauració de l’oratori es van enllestir el 2023.
La festa del Cor de Santa Coloma arrenca amb la descarregada de coets i una missa a l’Ermita de Farners en record dels coristes difunts. També es fan jocs de cucanya i sardanes, entre altres activitats. A més, els cantaires presenten noves caramelles i el popurri, un tema que fa un repàs en clau d’humor dels esdeveniments que han succeït al llarg de l’any a Santa Coloma i, també, al país.

-La militància de la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de la Selva han escollit els representants comarcals per a la llista dels republicans al Parlament de Catalunya a la demarcació de Girona. Els escollits han sigut Jordi Orobitg, Eva Viñolas i Amadeu Breva.
Jordi Orobitg i Solé ha estat regidor-portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Lloret de Mar i vicepresident del Consell Comarcal de la Selva. També ha sigut diputat al Parlament de Catalunya.
Eva Viñolas i Marin és, des del 2017, l’alcaldessa de Susqueda. Durant el mandat 2019-2023 va ser diputada a la Diputació de Girona. A més, en l’actualitat, també és la vicepresidenta primera del Consell Comarcal de la Selva i tercera del Consorci del Ter.
Per la seva banda, Amadeu Breva i Teixidó és el coordinador dels serveis territorials a Girona de la Direcció General de Joventut. L’any 2017 va entrar a formar part del govern municipal de la Cellera de Ter i durant el mandat 2019-2023 va ser el regidor d’esports i participació del mateix ajuntament.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit