Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 30/01/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:

 


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Més de 200 veïns s’han concentrat aquest dilluns a l’Ajuntament de Pineda de Mar, coincidint amb la celebració del ple de gener, per protestar contra l’augment de l’IBI, que aquest any és del 25%. És el municipi de més de 20.000 habitants que més puja aquest impost a Catalunya. El portaveu del col·lectiu ciutadà Estel Groc, Raimon Miranda, afirma que es tracta d’una pujada “injusta” que s’hauria de poder “replantejar”, malgrat les ordenances fiscals ja són vigents. Amb tot, els manifestants han volgut donar un “toc d’atenció” al govern municipal davant una situació que, alerten, pot afectar més greument als col·lectius més vulnerables.

-Lloret de Mar va rebre l’any passat 1.250.000 viatgers que van fer prop de 5.300.000 pernoctacions. Aquestes dades, que s’han donat a conèixer a la Fira del Sector Turístic Fitur,m suposen un increment mitjà del 15% respecte a l’any anterior, segons dades de l’INE. La procedència majoritària dels visitants va ser l’any passat català i espanyol, amb un terç del total de turistes. Pel que fa als mercats internacionals, el primer mercat emissor continua essent França, que creix en un 7%. La resta de procedències de turistes són el Regne Unit, Itàlia, Polònia, Alemanya, Bèlgica i Holanda.

-L’Estat ha començat aquest dilluns els treballs per desmuntar els darrers elements de la caserna de la Guàrdia Civil que quedaven a la Platja dels Pins. Les actuacions consisteixen bàsicament en retirar els fonaments de l’antic edifici, que en l’actualitat condicionaven els moviments a la zona i n’impedien la completa naturalització d’aquesta part de la platja pinedenca. L’edifici va ser enderrocat l’any 2004, després que un temporal patit el 2003 fes malbé tota l’estructura.

-El municipi de Blanes acollirà la tercera edició del festival de música de proximitat de la vila de Blanes, el Febrefest, tots els caps de setmana del mes de febrer. Aquest festival vol apropar la cançó d’autor d’artistes catalans a la capital de la Selva Marítima. L’esdeveniment se celebrarà al Casal d’Entitats La Cooperativa.
El III Febrefest arrencarà el cap de setmana del 2 i 3 de febrer amb Meritxell Gené, acompanyada de Guillamino i Santi Careta, i Nico Roig.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit