Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 4/04/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Audiència de Girona ha condemnat a 6 anys de presó un acusat d’intentar matar el company de pis a ganivetades a Lloret de Mar el 6 d’agost del 2023. El processat ha admès al judici que cap a dos quarts d’una de la tarda va tenir una discussió amb la víctima perquè havia descobert que l’immoble, on li havia llogat una habitació, no era de la seva propietat. Durant la disputa, li va dir que el denunciaria als Mossos. Una estona després, i quan la víctima dormia a la seva habitació, l’acusat va entrar armat amb un ganivet a cada mà i el va atacar.
El processat s’enfrontava a 11 anys de presó per assassinat en grau de temptativa. Com que ha reconegut els fets, fiscal i defensa han acordat la pena de 6 anys.

– L’atur a comarca de la Selva i al Maresme ha baixat aquest mes de març. Al total de Catalunya, l’atur també recula seguint la tendència a la baixa que va començar el febrer.
En total, aquest mes de març les oficines d’ocupació del Maresme han restat 171 persones sol·licitants de feina respecte al mes anterior. Aquesta xifra es queda doncs en 21.087 persones en situació d’atur i col·loca la taxa d’atur maresmenca en el 9,66%. Per la seva banda, la Selva ha registrat un descens de 197 persones respecte al febrer. Així arriba a les 7.771 persones demandants de feina i a una taxa d’atur del 10,02%.
Les poblacions que han registrat un major descens de l’atur aquest març són Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar i Tordera.

– El Maresme és una de les comarques de Catalunya on hi ha menys població estrangera. Segons dades del Consell Comarcal del Maresme la població estrangera que se situa al Maresme és del 12,1%, mentre que al conjunt català és del 17,2%. Tot i això, hi ha diferències entre municipis. De fet, 8 que superen la mitjana comarcal. Són Calella, Caldes d’Estrac, Mataró, Pineda de Mar, Santa Susanna, Cabrils, Premià de Mar i Sant Andreu de Llavaneres.
Pel que fa a la procedència, més d’un 30% de la població estrangera al Maresme prové d’Àfrica i de països europeus. En tercer lloc, se situa el continent americà seguit d’Àsia.

– El municipi de Pineda de Mar celebrarà una nova edició de la Setmana de la Salut. Arrencarà aquest divendres 5 d’abril i s’allargarà fins al següent diumenge dia 14. Durant aquests deu dies s’han programat més d’una vintena d’activitats al municipi, totes enfocades a potenciar l’activitat física i a explicar els efectes positius que aquesta té sobre la salut.
Una de les activitats destacades de la Setmana de la Salut 2024 de Pineda és la primera Taula de Salut Local. Durant aquests dies també es faran tallers i xerrades sobre nutrició i alimentació saludable, especialment dirigides a joves. La Setmana de la Salut clourà amb la Pedalada de contes, un passeig amb bicicleta pel Passeig de Mar amb parades per explicar contes.


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit