Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 25/01/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Ajuntament de Tossa de Mar ha aprovat una ordenança municipal per combatre la sequera restringint el consum d’aigua que preveu reduir la pressió de la xarxa d’aigua. A més, també prohibeix l’ús de les dutxes i els rentapeus de la platja i contempla talls de subministrament en cas que el municipi entri en situació d’emergència per la sequera. Entre altres, la nova normativa també recull limitacions per omplir piscines, regar jardins o netejar vehicles, carrers i barques o fer talls temporals en les fonts públiques per estalviar aigua.
El text s’ha sotmès ara a exposició pública per tal que, qui vulgui, pugui presentar al·legacions.

– En aquesta línia, el secretari general d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha admès aquest dimecres que el sector turístic, com la resta d’activitats econòmiques, haurà d’encarar la situació “d’emergència” per falta d’aigua. Així, Castellanos ha esperonat al sector empresarial per fer totes les reformes necessàries per fer un ús molt més eficient dels recursos hídrics. Tal com ha detallat, en els pròxims dies el Departament d’Empresa presentarà una nova línia d’ajuts a l’eficiència en l’ús de l’aigua en maquinària i equipaments del sector turístic.

– El detingut per robar en prop d’una quarantena de vehicles de Riudellots de la Selva, Sils i Girona ha ingressat a presó aquest dimecres. El magistrat de Santa Coloma de Farners ha decidit enviar-lo a presó provisional davant de l’elevada reincidència. De fet, en una sola setmana acumula tres detencions per saquejar vehicles en els tres municipis gironins. L’última detenció va ser aquest dimarts després de rebentar 17 cotxes a Sils.

– I al Maresme, l’Ajuntament de Calella ha enviat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, sol·licitat que s’incloguin als Pressupostos del Govern per aquest 2024 dos projectes del municipi: l’ampliació i millora de l’Hospital Comarcal Sant Jaume i la museïtzació del Jaciment del Roser-Mujal.
Per aquesta petició, el govern de Calella ha tingut el suport de tots els grups municipals, excepte ERC. Des de l’ajuntament assenyalen que aquests projectes “són de gran importància pel futur de Calella”.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit