Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“No podem només esperar que plogui, i més si les previsions no apunten que ho faci en els pròxims mesos. Hem d’actuar i ser més rigorosos amb la despesa d’aigua”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar. Amb ell hem parlat sobre reutilitzar l’aigua tractada a la depuradora i sobre convertir el CAP del municipi en un CUAP.

Pel que fa a la demanda de poder reutilitzar l’aigua regenerada de la depuradora de l’Alt Maresme, Amor explica que és una mesura que “sempre s’ha reclamat”. “És poc lògic que aquesta aigua depurada l’enviem al mar, que no puguem reutilitzar-la”, diu l’alcalde.

La mesura es va proposar ja el 2012 quan es va construir la infraestructura. Ara bé, no es va acabar efectuant. “El temps ha donat la rao en què hi ha inversions que són necessàries, i ara es farà a correcuita”, diu Amor.

Tant des de Pineda, com des de nou municipis més de l’Alt Maresme, demanen “fer servir l’aigua per usos municipals i portar-la al riu Tordera perquè els aqüífers es vagin reomplint.”

Amor exposa que aquesta no és una “obra menor”, però espera que “en vuit mesos tenir molta feina avançada.” L’alcalde assenyala que “no podem només esperar que plogui i més si les previsions no apunten que ho faci en els pròxims mesos. Hem de ser més rigorosos amb la despesa d’aigua.” En aquest sentit, Amor explica que li han demanat a l’ACA més “claredat”. “El que toca és que es governi i en aquest tema la Generalitat i l’ACA tenen molt a dir-hi”, diu.

La demanda d’ús de l’aigua de la depuradora és conjunta entre alcaldes i alcaldesses de diferents partits. Amor assenyala que “al final el tema dels partits o els colors serveixen pel moment electoral, però una vegada hem de solucionar problemes crec que plegats és molt millor”. A més, afegeix, “és molt bo que hi hagi aquests espais on es prioritzi els interessos dels municipis.”

Amor ha avançat a Ràdio Marina que l’any que ve, Pineda de Mar tindrà servei d’urgències amb especialitats. S’ubicarà a l’actual CAP del carrer Tarragona després que entri en funcionament el nou CAP al carrer Tribala.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit