Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

No a la Mat eleva la queixa al Parlament Europeu i la Comissió Europea


La plataforma No a la MAT la Selva continua ferma amb la seva lluita per exigir l’anul·lació del projecte de la MAT a la Selva Interior, una instal·lació elèctrica que consideren que implica una destrucció del territori que no fa falta, i han portat la queixa al Parlament Europeu i a la Comissió Europea.

El projecte del ramal i la subestació dels 400 kV a Riudarenes preveu estendre una línia aèria que sortiria del tram de la MAT Vic-Bescanó i que tindria 17 quilòmetres i 41 torres. L’estat ha inclòs la infraestructura dins l’última planificació energètica, fins al 2026, i situa l’entrada en servei de la línia per a l’any que ve.

No a la MAT la Selva acaba d’enviar dos escrits de denúncia a les institucions europees advertint que el projecte incompleix algunes directives comunitàries i recorda que fa un any set eurodiputats catalans de diferents partits van presentar una queixa a la comissària d’Energia Kadri Simson reclamant-li que el ramal es derogués perquè era “innecessari”.

En concret, la plataforma destaca que el projecte de la MAT incompleix la directiva d’hàbitats i la d’aus i insten Europa perquè obri un expedient al govern espanyol. Amb aquest escrit de queixa denuncien que el govern espanyol no ha fet cas “a les resolucions aprovades pel Parlament, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de la Selva i diversos municipis”.

La portaveu de No a la MAT Selva, Diana Bacanu, afirma que “tenen un projecte anacrònic, despòtic i nociu” i exposa que “la ciutadania viu amb consternació que, malgrat mantenir les mobilitzacions massives durant més d’una dècada, malgrat que hi hagi informes tècnics molt concloents dient que no cal i que hi hauria alternatives millors i malgrat aconseguir tots els acords institucionals possibles que insten a la derogació immediata del projecte, el Ministeri inexplicablement encara no ho ha fet i segueix endavant”.

Foto de la participació de la plataforma No a la MAT a l’especial de Ràdio Marina de l’1 de juliol al Castell de Montsoriu

Laura Llunell
Periodista de Ràdio Marina

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit