Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Neixen les primeres tortugues del niu de Malgrat de Mar


Les primeres tortugues del niu de Malgrat de Mar, ubicat a la platja de la Conca, han nascut aquesta passada matinada. En total han nascut una vintena de tortugues dels 90 ous que té el niu. Vuit d’elles han anat directament al mar mentre que les dotze restants han estat traslladades a les instal·lacions de la Fundació CRAM, on seran criades en captivitat de forma temporal fins que aconsegueixin el pes i mida òptima per poder ser introduïdes al medi natural. Formaran part del projecte Head-Strating, que té com a objectiu afavorir la supervivència de l’espècie i estudiar el fenomen.

Pel que fa a la incubació artificial dels ous del niu de Malgrat, una trentena es van traslladar Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) i una desena al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC). D’aquests 40, hi havia 27 ous viables i han nascut tots. 15 tortugues van ser alliberades diumenge i les altres 12 es quedaran al CRAM.

Més de 50 persones voluntàries s’han coordinat per torns per vigilar el niu de tortugues careta que va aparèixer a la platja de la Conca. Van fer guàrdies de tres hores per cobrir tota la jornada. La gran majoria eren veïns del municipi, però també n’hi havia d’altres punts de la comarca i una família d’Osona que va aprofitar l’estada a la platja.

En aquest dispositiu han participat tècnics del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Agents Rurals, el Centre Tecnològic BETA, la Fundació CRAM, tècnics de l’Ajuntament de Malgrat i voluntaris durant la custòdia i vigilància dels nius.

Foto: CRAM

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit