test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Neix la iniciativa malgratenca Els Rodapeus per fer un peregrinatge inclusiu


L’organització La Nocturna de Malgrat de Mar i el projecte DisCamino col·laboren en la iniciativa malgratenca Els Rodapeus. L’objectiu d’aquesta proposta és fer el ‘Camino de Santiago’ portuguès, l’etapa entre Vigo i Santiago de Compostela, amb un grup de persones amb diferents capacitats. La data fixada per fer el ‘Camino’ és aquest mes de novembre.

Amb la inciativa Els Rodapeus, La Nocturna i DisCamino han unit forces per fer l’etapa entre Vigo i Santiago entre el 4 i l’11 de novembre amb un grup de 10 persones amb diferents capacitats acompanyades d’una quarantena de voluntaris.

Els Rodapeus – nou projecte: fer el camí de Santiago Portuguès entre Vigo i Santiago del 4 a l’11 de novembre amb un grup de persones amb diferents capacitats – grup 10 persones i 40 voluntaris. Per aconseguir aquesta fita, DisCamino oferirà cadires de rodes especials i, durant aquests mesos, els inscrits a Els Rodapeus estan entrenant per Malgrat de Mar.

Ara bé, com apunten els organitzadors, se’ls plantegen certes dificultats econòmics en termes de desplaçament perquè han de fer ús de vehicles personals adaptats i això fe crèixer les despeses. A més, tant des de La Nocturna com des de DisCamino, volen aconseguir que les 10 persones del grup que volen fer aquest peregrinatge no tinguin cap impediment de caire econòmic. Així, fan una crida perquè ciutadans i empreses col·laborin en aquesta causa. En aquesta lína han dissenyat unes jaquetes personalitzades per tots aquells que els ajudin.

Esport adaptat i peregrinació

La Nocturna és una organització malgratenca sense ànim de lucre que va nèixer l’any 2010. Aquest grup sempre s’ha vinculat amb esdeveniments d’esport adaptat i ha organitzat accions solidàries per recaptar fons per la investigació mèdica oncològica. Algunes de les activitats que organitza La Nocturna són La Caminada o la Baixatorrons.

DisCamino, per la seva banda, és un projecte nascut l’any 2009. El seu objectiu d’aconseguir que una persona amb discapacitat pugui gaudir de la peregrinació del ‘Camino’ com qualsevol atre peregrí. Així mateix, també ofereix una preparació física i mental per tots aquells que vulguin fer el ‘Camino’.

Foto: DisCamino

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit