Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Mor l’exalcalde de Blanes, Jordi Bacardit


L’exalcalde de Blanes, Jordi Bacardit, ha mort la matinada d’aquest divendres a l’edat de 90 anys. Bacardit va ser alcalde del municipi entre el 1973 i el 1979, abans de l’època democràtica, i va estar molt lligat al Concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava des de la seva creació l’any 1970. Ho va fer primer com a regidor del consistori, després com alcalde i, fins ara, com a membre de la comissió tècnica de l’esdeveniment. L’Ajuntament de Blanes mantindrà les banderes oficials a mig pal en senyal de respecte durant aquest divendres però no es decretarà dol oficial.

Durant el mandat de Jordi Bacardit es va gestar la creació del Centre d’Estudis Avançats de Blanes. Va ser durant la visita que va fer al municipi el Doctor de la Universitat de Houston i científic de la NASA, Joan Oró, el qual va proposar al batlle blanenc la posada en marxa d’un centre d’investigació. També va ser l’alcalde que va posar en marxa el mític Mercat del Vaixell Usat i va impulsar la revisió del Pla General d’Urbanisme.

Bacardit va urbanitzar i enjardinar el tram del Passeig de Mar des del Centre Catòlic fins al final del Passeig de la Mestrança i va impulsar el projecte de foradar els Piteus per enllaçar el nucli històric de la ciutat amb la Platja de S’Abanell. També es va gestar durant el seu mandat la creació del què seria el futur Institut Serrallarga en uns locals del Carrer Santa Anna, així com vuit noves aules al Col·legi Mossèn Joan Batlle a Ca la Guidó. Durant el mandat de Jordi Bacardit també es van iniciar els projectes de l’Escola Napoleó Soliva a La Plantera i el Centre d’Educació Especial Ventijol.

Foto: Jordi Bacardit lliurant un obsequi al representant de la Pirotècnia Ferrández l’any 2019 (Fons Juli Barber Arxiu Municipal de Blanes)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit