Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Mor el pianista calellenc Lucky Guri als 73 anys


El pianista Joaquim Guri, més conegut com a Lucky Guri, ha mort als 73 anys, segons ha avançat Televisió de Catalunya. Nascut a Calella, Guri va ser un destacat pianista, sobretot de jazz, conegut per les seves aparicions en nombrosos programes de la cadena pública catalana durant la dècada dels anys 90.

Guri va formar part d’un gran nombre de bandes, com ara New Jazz Trio i Lucky Guri Trio, i també com a quintet. Com ha explicat Televisió de Catalunya, el pianista calellenc va entrar a la televisió pública catalana de la mà de Joaquim Maria Puyal i es va convertir en “imprescindible als anys 90” en molts programes, com ‘Tres pics i repicó’, amb Antoni Bassas, als programes de Mari Pau Huguet i més endavant als dirigits per Andreu Buenafuente.

En una piulada, l’Acadèmia Catalana de la Música ha recordat la figura de Guri destacant que ell i el seu piano van acompanyar a la històrica La Cova del Drac de Barcelona, i també a solistes de la Nova Cançó com Guillermina Motta, Maria del Mar Bonet o Núria Feliu. “Des de l’Acadèmia volem enviar una abraçada molt gran a amics i família”, han assenyalat.

Foto: Mar Rocabert/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit