Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Molta gent creu que ha de cantar en castellà o anglès per triomfar perquè amb el mercat català no en té prou”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Lluís Gendrau, director de la revista Enderrock. Amb ell parlem dels XXVI Premis de la Música Catalana que s’entreguen aquest dijous.

“Després d’haver fet els 25 anys, l’important és mantenir-se i reinventar-se, veure què hi ha en cada nova temporada”, assenyala Gendrau. “Els premis d’avui en dia no tenen res a veure amb els que fèiem abans, l’escena musical canvia pràcticament d’un any per l’altre”, explica. Aquesta renovació “el que denota és que hi ha una escena que es mou molt és la capacitat dels grups de donar-se a conèixer”, assenyala. A més, Gendrau afegeix que “quan hi ha una renovació de l’escena cada 3, 4, 5 o 6 anys vol dir que és una escena sana i que funciona”. “En tots els anys d’Enderrock hi ha hagut, potser cinc escenes diferents”, recorda el director de la revista.

D’altra banda, Gendrau assenyala que “descentralitzar la cultura és important” perquè “tothom hi ha de tenir accés sense desplaçar-se fins a Barcelona”. “Un país, com més descentralitzat, més ric”, conclou.

“La música està molt arrelada en el subconscient, explica la història contemporània, és una crònica del que ens està passant”, assenyala. Gendrau diagnostica que si bé “l’escena musical del país viu un bon moment”, “hi ha la tendència de molta gent que creu que ha de cantar en castellà o en anglès per triomfar perquè no en té prou amb el mercat català”.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit