Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Miguel García: “Cada vegada hi ha més consciència del que comporta tenir una mascota”


El Consell Comarcal de la Selva invertirà 140.000 euros en obres de millora del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS). Aquesta setmana s’ha donat a conèixer les xifres de l’activitat del centre durant el 2021. Al programa matí360 de Ràdio Marina hem parlat amb Miguel García, cap de la Unitat de Sostenibilitat del CAAS.

Miguel García explica que “cada vegada hi ha més consciència col·lectiva del que comporta tenir una mascota”. García afegeix, però, que cada cop hi ha més mascotes a les llars i, per tant, els percentatges d’abandonament animal es mantenen dins una certa estabilitat. Pel que fa als gossos considerats de raça perillosa, Miguel García, ha dit que cada vegada “hi ha més demanda d’adopció d’aquestes races.

Respecte al número de serveis de recollida a les diferents poblacions de la comarca de la Selva, García apunta que és “normal” que les xifres siguin més altes a poblacions com Lloret o Blanes donat el seu volum de població. En canvi, percentualment afirma que es recullen més animals a poblacions com Maçanet de la Selva, Vidreres, Riudarenes o Caldes de Malavella, on hi ha moltes urbanitzacions. Aquí apareix un altre element, segons comenta García. Són els gossos procedents de cases ocupades on hi ha plantacions de marihuana.

El Centre d’Acollida d’Animals de la Selva complirà l’any vinent 25 anys de funcionament sota gestió directa del Consell Comarcal de la Selva.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit