Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Més turistes nacionals i menys estrangers aquest mes de juny a Lloret de Mar


Lloret de Mar ha rebut aquest mes de juny més turistes nacionals i menys estrangers respecte als anys prepandèmics. Aquesta és la principal dada que marca la destinació en l’inici de la temporada turística i que mostra un canvi de tendència des de l’esclat de la Covid-19: creixen el turistes procedents del territori estatal i baixen els que venen de l’estranger, respecte al 2019.

Segons l’Institut Nacional d’Estadística, aquest passat mes de juny la caiguda dels visitants de fora d’Espanya ha suposat un 41%, mentre que els visitants estatals pugen més del 80%, en comparació amb les dades del 2019, abans de la pandèmia. A Lloret de Mar, l’alcalde, Jaume Dulsat, considera que aquestes xifres han de canviar al juliol, amb més turisme estranger.

“Lloret sempre ha tingut una gran tradició de turisme estranger però el juny encara no ha estat un mes de plena normalitat, jo m’atreviria a dir que al juliol aquestes dades milloraran pel que fa al turisme estranger”. (Jaume Dulsat, alcalde de Lloret)

 

En xifres, el nombre de visitants que han passat per Lloret el mes de juny ha estat de 141.154 persones. Això representa més d’una quarta part del total a les comarques de Girona. Encara no s’arriba a les dades del 2019 però augmenta respecte del 2021. Del total de turistes de juny, 67.285 eren de procedència nacional, mentre que els estrangers han estat 73.869 persones.

Segons fonts municipals, la temporada del 2022 no serà igual que la del 2019, però asseguren que els mercats s’estan recuperant. En concret, el turisme britànica i del centre d’Europa.

Moisès García
Periodista de Ràdio Marina

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit