Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Més de 500 persones han participat en el col·loqui de ‘La Sociedad de la Nieve’ amb la presència del director

El regidor de Cultura ha avançat que l'ajuntament està treballant en un festival internacional de cinema a Blanes


Les dues sales dels cinemes OCINE de Blanes s’han omplert aquest diumenge amb més de 500 persones, segons l’ajuntament, per visionar La Sociedad de la Nieve i assistir al col·loqui posterior amb el director de la pel·lícula, J. A. Bayona.

Des de l’Ajuntament de Blanes expliquen que, en un principi, el director català havia d’encapçalar el col·loqui a la sala més gran del complex cinematogràfic. Tot i això, per “l’èxit de la convocatòria”, Bayona va fer dues presentacions: una a cada sala on es va projectar el film.

Durant el col·loqui, que va conduir Marc Cendrós, de l’equip del programa de cinema ‘Bojos pel Cine’, Bayona va explicar els detalls sobre el rodatge i, també, detalls personals.

Quan investigava per ‘Lo Imposible’ va comprar els drets per ‘La Sociedad de la Nieve’

Respecte a La Sociedad de la Nieve, el director va deixar molt clar que no es tracta d’un remake de l’anterior adaptació fílmica del 1993 dirigida per Frank Marshall, Viven. Com va explicar, és una versió diferent dels mateixos fets. Bayona va comprometre’s amb ell mateix que volia rodar d’ençà que va llegir el llibre La Sociedad de la Nieve, de Pablo Vierci, mentre investigava pel seu altre film Lo Imposible. Va ser llavors quan va decidir comprar els drets cinematogràfics.

Una altra diferència respecte Viven, és que el film de Bayona destaca per la seva exactitud històrica. Així doncs, s’utilitzen els noms reals de tots els passatgers i passatgeres que van morir, la majoria de l’Uruguai.

Un aclamat director de pel·lícules aclamades pel públic i la crítica

Juan Antonio Bayona ha dirigit obres mestres del cinema espanyol aclamades pel públic i la crítica. Algunes són El orfanato (2007), Lo imposible (2012) o Un monstruo viene a verme (2016). El director català és conegut i reconegut al panorama cinematogràfic internacional. A més, compta al seu currículum haver dirigit la continuació del gran èxit que va ser Jurassic Parc, amb Jurassic World: El regne caigut, triat directament ni més ni menys que per Steven Spielberg.

Ara, el seu darrer èxit segueix acumulant guardons i reconeixements d’ençà que va clausurar la 80a Mostra Internacional de Cinema de Venècia el passat mes de setembre.

Festival Internacional de Cinema a Blanes

D’altra banda, el regidor de Cultura Jordi Calvet va avançar la notícia del projecte en què està treballant el consistori: l’organització d’un Festival Internacional de Cinema a Blanes. Des del consistori assenyalen que d’aquí a poc temps, se’n sabran més detalls.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit