Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Més de 2 milions de turistes van visitar el Maresme durant el 2023

Els hotels i les pensions són els allotjaments més populars, mentre que la majoria dels visitants són de proximitat


La comarca del Maresme va acollir més de 2,2 milions de turistes i 7,7 milions de pernoctacions durant l’any 2023. Així ho apunten dades del Resum Anual 2023 de l’Activitat turística entorn de Barcelona elaborat pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona. La xifra d’aquest any passat supera en 52.000 visitants la del 2022.

Els establiments que han acumulat més ocupació a la comarca han sigut els hotels i les pensions. Conjuntament, han sumat més d’1,5 milions de viatgers i 5,3 milions de pernoctacions. Pel que fa als càmpings, durant el 2023 han registrat 66.000 turistes i 2,4 pernoctacions. El turisme rural, per la seva banda, ha rebut 4.000 turistes que han suposat 9.000 pernoctacions

Segons la procedència dels turistes, un 53,3% han sigut de proximitat. Així, el turisme estranger queda per sota de la meitat amb un 46,5%. En aquesta línia, des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme assenyalen que ha crescut el nombre de visitants provinents de la Comunitat de Madrid. Pel que fa als estrangers, el país d’origen principal és el Regne Unit, seguit de França i Alemanya. Tot i que els que més pernocten a la comarca són els que venen dels Països Baixos i Polònia.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit