Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Més de 2.000 persones visiten ‘Blanes en Temps dels Cabrera’


Més de 2.000 persones han participat en les jornades ‘Blanes en Temps dels Cabrera’. Aquestes jornades, amb la voluntat de reivindicar el passat medieval de la ciutat, han comptat amb l’exposició ‘Vescomtat de Cabrera. La força d’un territori’, visites guiades i conferències.

La major part de visitants, més de 1.800, han visitat l’exposició ‘Vescomtat de Cabrera. La força d’un territori’. Pel que fa a les visites guiades, hi han pres part més d’un centenar de persones. Aquestes rutes, sota el guiatge de l’arqueòleg Joan Llinàs, recorrien diferents punts de Blanes per conèixer el llegat dels Cabrera al municipi.

Durant les jornades ‘Blanes en Temps dels Cabrera’ s’han organitzat un total de 3 conferències. La primera, amb el títol ‘La construcció de la capital del Vescomtat de Cabrera a Blanes. Segles XI-XV’  va anar a càrrec del doctor en Història Medieval Elvis Mallorquí. La segona conferència, amb Jordi Tura, director del Museu Etnològic del Montseny, es va titular ‘Del Castell Montsoriu al Mar. Segles XV-XVI’. L’última conferència es va centrar en ‘L’activitat pesquera al Blanes dels Cabrera’, amb Antoni Ginot, del Centre de Recerca d’Història Rural de la UdG.

L’acte més multitudinàri de les jornades ‘Blanes en Temps dels Cabrera’ an ser les recreacions històriques. L’escenari va ser la Font Gòtica, Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquest monument el va manar construir l’any 1438 la comtessa Violant de Prades, esposa de Bernat V de Cabrera. De fet, com apunten des del consistori blanenc, per aquest motiu es va decidir que la recreació històrica es faria davant mateix de la Font Gòtica. A l’espectacle hi van participar actors i actrius professionals d’Alma Cubrae i membres de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit