Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Més casos de covid diagnosticats tot i la desacceleració de la incidència


En la darrera setmana hi ha hagut més casos de covid-19 diagnosticats a l’atenció primària després d’un augment de contagis durant el mes de juliol. Així ho mostren dades del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya (SIVIC), actualitzades aquest dimarts.

Del 31 de juliol al 6 d’agost, es van diagnosticar 5.333 casos. La setmana abans, se’n van diagnosticar 4.620. En canvi, en la darrera setmana de juny, els CAP n’havien diagnosticat 1.045. Ara bé, la incidència de la covid-19 a partir de la xarxa de centres sentinella baixa de 99 a 79 casos per 100.000 habitants. Les persones ingressades amb coronavirus augmenten fins a les 440, 64 més.

També baixa el percentatge de positivitat de les proves. Fa una setmana se situava en un 33,6%, ara està en un 26%. Així, la sospita clínica és que hi ha menys positius. Normalment la incidència i la positivitat tenen la mateixa tendència, ja sigui a l’alça o a la baixa, puntualitza la Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública de Catalunya.

En aquest sentit, Salut Pública assenyala que la dada més casos de covid-19 diagnosticats de l’atenció primària és menys fiable que la que es calcula a partir de la xarxa sentinella, ja que no necessàriament tots els diagnòstics tenen confirmació microbiològica o s’han fet als centres assistencials. Per tant, un cert nombre de casos poden haver estat considerats com a covid sense ser-ho. Salut Pública afegeix que igualment en aquest seguiment s’observa una desacceleració de la incidència.

Increment de casos en els més menuts

En l’última setmana, sobretot han incrementat els casos entre els infants de 0 a 4 anys. La taxa de diagnòstics a l’atenció primària passa de 44 a 77 per 100.000 habitants i des de Salut Pública indiquen que correspon a un període de finalització de vacances i, per tant, la dada pot estar condicionada per visites a la tornada.

64 pacients ingressats més amb covid

El nombre de persones ingressades amb covid-19 a l’hospital continua augmentant. Ara n’hi ha 440 a planta, 64 més que la setmana anterior (376). El 75% de les persones ingressades tenen més de 60 anys. Al mateix dia de l’any passat hi havia més del doble d’ingressats (997). Les UCI es mantenen estables, amb 13 pacients ingressats per aquesta malaltia.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit