Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Mataró tindrà un nou hospital d’atenció intermèdia amb 244 places


El conseller de Salut, Manel Balcells, i l’alcalde de Mataró, David Bote, han confirmat que la capital del Maresme albergarà un nou hospital d’atenció intermèdia amb 244 places. El nou equipament estarà destinat a malalts de llarga durada i d’edat avançada, i substituirà l’antic centre hospitalari Sant Jaume i Santa Magdalena. Les obres es licitaran previsiblement a l’estiu.

“En el moment en què l’ajuntament ens faci la cessió definitiva dels terrenys, posarem en licitació el projecte” perquè “puguin començar les obres”, ha detallat Balcells. El conseller també ha afegit que aquest tràmit es farà “molt pròximament” en el ple municipal de Mataró. El següent pas serà licitar el projecte, cosa que calcula que trigarà entre dos i tres mesos, i licitar l’obra en quatre o cinc mesos més. El conseller ha relatat que tant el seu departament com el consistori els interessa que les obres vagin de pressa i que faran força “perquè això sigui així”.

Un nou equipament per donar resposta a tot el Maresme

El conseller ha considerat que el nou hospital serà un centre “modèlic”. I és que, com ha apuntat el conseller de Salut, “l’atenció intermèdia és bàsica i important”, ja que “permet atendre els pacients crònics i pluripatològics i descongestionar tant l’atenció primària com els hospitals” i “sobretot, millora la qualitat de vida dels pacients”. De fet, la voluntat de Salut és que el nou edifici pugui donar resposta a les necessitats de futur de la comarca del Maresme.

Per la seva banda, David Bote ha assegurat que per Mataró és “una molt bona notícia” que tiri endavant aquest nou centre hospitalari. L’alcalde ha detallat que fa molt que treballen perquè sigui una realitat “fent els tràmits urbanístics de planejament i de disposició del sol”. “Serà un impuls important per l’atenció sanitària pública a Mataró i a la comarca”, ha conclòs el batlle.

244 places i 14.000 metres quadrats

El nou hospital comptarà amb 244 places d’internament per a pacients que requereixin recuperacions funcionals o cures i per a pacients amb malaltia crònica evolucionada o en procés de final de vida. A més, també tindrà 82 places d’hospital de dia. L’objectiu és que pugui donar resposta a les necessitats de futur de la comarca del Maresme, com ha apuntat el conseller Balcells. El centre, amb un pressupost inicial de 13 milions d’euros i ubicat en un terreny a la carretera de Cirera ocuparà un total de 14.000 metres quadrats de superfície construïda.

Actualment, s’estan ultimant els treballs d’amidament de les finques per ajustar les dades del Registre de la Propietat amb les de la Direcció General del Cadastre. El calendari preveu que durant el mes de maig estigui feta la nova inscripció al Registre de la Propietat i a continuació s’iniciarà l’expedient de cessió a la Generalitat perquè puguin començar els tràmits de licitació de l’obra.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit